Kadir ÇELİK/İSLAHİYE (Gaziantep), () - GAZİANTEP'in İslahiye İlçesi'nde, arazide bilinmeyen nedenle çıkan yangında 4 bini buğday ekili toplam 10 bin dönüm alan yandı. Paniğe neden olan ve tarladaki bir hafif ticari aracın da kullanılamaz hale geldiği yangın, 5 saatlik çalışma sonunda kontrol altına alındı.
Yangın, öğle saatlerinde Leçe mevkiindeki alanda henüz belirlenemeyen nedenle çıktı. Buğday ekili araziden alevler yükselidiğini gören vatandaş, iftaiye ekiplerinden yardım istedi. Rüzgarın etkisiyle büyüyen yangına İslahiye, Nurdağı ve Hassa, Gaziantep Büyükşehir, 106'ncı Topçu Alayı itfaiye ekipleri ve sulama araçları ile Orman İşletme Müdürlüğü'ne ait aranzörler ve iş makineleriyle yangına müdahale edildi.
ARACIYLA YANGININ ORTASINDA KALDI
Hafif ticari aracıyla tarla içinde alevlerin ortasında kalan Ahmet Yılmaz, araçtan son anda çıkıp kaçarak  kendini kurtardı. Alevlerin içinde kalan araçla, 4 bini buğday ekili alanın bulunduğu toplam 10 bin dönüm arazi küle döndü. Ekiplerin 5 saatlik çalışması sonunda kontrol altına alınan yangının soğutma çalışmaları ise sürüyor.
Yangının ardından İslahiye Kaymakamı Ünal Çakıcı, İlçe Belediye Başkanı Kemal Vural ve İlçe Emniyet Müdürü Enver Soylu, bölgeye giderek görevlilerden bilgi aldı.

KÇ(HK/COŞ) (FOTOĞRAFLI)