ADANA'da akrabası 25 yaşındaki Süleyman Akdeniz tarafından kaçırıldıktan sonra işkence edilerek öldürülen 6 yaşındaki Gizem Akdeniz'in adının verildiği park törenle açıldı. Anne Hatice Akdeniz, şüpheli  Süleyman Akdeniz'in ölüm haberini duyunca 'yüreğinin soğuyacağını' söyledi.
17 Nisan'da, merkez Seyhan İlçesi Tellidere Mahallesi'ndeki evlerinin bulunduğu sokakta oyun oynarken kaybolan Gizem Akdeniz'in 36 saat sonra işkence edilip, yakılmış cesedi bulundu. Yapılan araştırmada, ailenin akrabası Süleyman Akdeniz'in, Gizem'i, ablası Gamze Akdeniz ile evlenmesine izin verilmemesi üzerine intikam için öldürdüğü belirlendi. Tutuklanan Süleyman Akdeniz, pikniğe götürme bahanesiyle kandırdığı minik kızı götürdüğü Kabasakal Mezarlığı arkasındaki Rüzgarlı Tepe'de karnından bıçaklandıktan sonra üzerine benzin döküp yaktığını itiraf etti.
İşkence edilerek öldürülmesi infial yaratan Gizem Akdeniz için merkez Çukurova Belediyesi tarafından 100'üncü Yıl Mahallesi'nde yapılan ve farklı içeriğiyle dikkat çeken Gizem Akdeniz Spor Tesisi ve Parkı düzenlenen törenle açıldı. Gizem'in annesi Hatice ile babası Mustafa Akdeniz ile yakınlarının katıldığı törende konuşma yapan Çukurova Belediye Başkanı CHP'li Soner Çetin, Gizem Akdeniz'in ismini sonsuza kadar yaşatmak istediklerini söyledi. Çetin, "Dilerim Gizem'in başına gelen hiç bir çocuğumuzun başına gelmesin. Hiç bir aile bu acıyı yaşamaz" dedi.
ANNE: ÖLÜM HABERİNİ DUYMAK İSTİYORUM
Anne Hatice Akdeniz, kızı Gizem'in parkı çok sevdiğini hatırlatarak şunları söyledi;
"Bu parkın açılışı beni birazda olsa mutlu etti. Kızım hayattayken parkı çok seviyordu. İçerdeki cani gardiyanlardan namazla istiyormuş. Namaz kılıp kendini affettirmek için namazlık istemesin ip istesin. Benim yavrumun acısı Allah'a yalvararak değil kendi canına kıyarak ancak affettirebilir. En kısa zamanda da ölüm haberini duymak istiyorum. Ancak o zaman yüreğim soğuyacak."
BABA AİLEYE TEPKİ GÖSTERDİ
Baba Mustafa Akdeniz ise, bunu yapanın insan olamayacağını öne sürerken şöyle devam etti:
"Onu Allah'a havale ediyorum. Bana gelip 'Barışalım' diyorlar. 6 yaşındaki çocuğun ne suçu vardı. Önce onlar evlat acısı yaşasın sonra görüşelim. O caniymiş ama ailesi ondan da caniymiş. Bana haber gönderiyorlar, evime adam yolluyorlar hala çekinmeseler Adana'ya gelip yerleşmek isteyecekler. Öyle bir aileden de anca böyle bir evlat doğarmış."d
Konuşmaların ardından açılışı yapılan parka gelen çocuklar da duvarları resimler yapıp Gizem Akdeniz'in ismini yazdı.
SÖZLEŞME, MEKTUP, ÖZEL SÖZLER
Çukurova Belediyesi tarafından hizmete açılan Gizem Akdeniz Spor Tesisi ve Parkı, kimi özellikleriyle özgün bir park. 5 dönüm büyüklüğündeki parkın iki köşesinde BM Çocuk Hakları Sözleşmesi yer alıyor. Anne ve babaya yazılan bir çocuk mektubu, ayrıca Atatürk'ten Hz. Muhammed'e, Abdülhak Hamit Tarhan'dan Dostoyevski'ye kadar birçok önemli ismin çocuklar için söylediği önemli sözler de parkta yer alıyor. 24 saat güvenlik kameralarıyla izlenen parkta iki boyama duvarı ile bir çeşme bulunuyor. Parka Gizem Akdeniz'in bir de büstü dikilecek.

FT,ÖA(BK/İD) (FOTOĞRAFLI)