Ramazan YAVUZ/ DİYARBAKIR, () - IRAK'ta Ezidi Kürtlerin yaşadığı IŞID örgütünün ele geçirdiği Musul'a bağlı Şengal İlçesi'ni kurtarmak için Kandil Dağı'ndan yüzlerce PKK'lının otobüslerle bölgeye gönderildiği bildirildi.
Irak Kürdistan Bölgesi peşmergelerinin denetimindeyken, bazı peşmerge gruplarının bulundukları alanları terk etmesi üzerine Musul ve Telafer'i elinde bulunduran IŞİD'in eline geçen Ezidi Kürtlerinin yaşadığı Şengal İlçesi'ne Suriye'nin Rojava bölgesinden giden PKK'nın bu ülkedeki kolu olan Halk Savunma Birlikleri (YPG) ile bazı peşmergelerin düzenledikleri operasyonlar devam ediyor.
KARAYILAN DÜN GECE TV'DE AÇIKLMADI
Dün gece KCK Yürütme Konseyi Üyesi Murat Karayılan'ın PKK'ye yakın bir televizyon kanalında "PKK olarak Şengal'e müdahale edeceğiz" açıklamasının ardından bu sabah saatlerinden itibaren Irak Kürdistan Bölgesi'nin İran ve Türkiye sınır kesimlerindeki PKK kamplarında bulunan yüzlerce PKK'lı otobüslerle Şengal bölgesine gönderildi. Kuzey Irak'taki kamplardan Şengal'e gönderilen PKK'lıların görüntüleri PKK'ya yakınlığı ile bilinen internet sitelerinde yayınlandı.
PKK İÇİN KORİDOR AÇILDI
IŞİD'in Musul'u almasından sonra PKK ve YPG, Irak Kürdistan Bölgesi yönetimine sürekli IŞİD'e karşı ortak savaşmayı teklif etmiş, ancak bu çağrıları yanıt bulmamıştı. IŞİD'in Şengal'i almasından sonra ise Murat Karayılan'ın talimatıyla gönderilen yüzlerce PKK'lının Şengal'a ulaşabilmesi için peşmergelerin bir koridor oluşturduğu ve PKK'lıların bu koridordan Şengal'e geçip IŞİD'e karşı savaşacakları belirtildi. Murat Karayılan yaptığı açıklamada, güçlerinin Şengal mıntıkasını ve dağını IŞİD'ten temizleyene kadar geri çekilmeyeceğini ve güçlerinin gerekirse kalıcı olabileceğini dile getirmişti.
'KÜRTLERİN GÜÇ BİRLİĞİ'
Irak Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesut Barzani'nin ise dün verdiği "IŞİD'i her yerde vurun" talimatı üzerine ağır silahlarla donatılmış binlerce peşmergenin Musul sınırının yanısıra Kerkük ve civarındaki yerlere de takviye olarak gönderildiği kaydedildi.
Suriye'nin Rojava bölgesinden Irak'ın Raiba ve Şengal mıntıkalarına geçen YPG'ye bağlı güçler ile peşmergeler bulundukları alanlarda bölgeyi yansıtan tabelalar altında sürekli hatıra fotoğrafları çektirdikleri görüldü. YPG'liler ve Peşmergeler çektirdikleri fotoğrafları  sosyal paylaşım sitelerinde paylaşarak altlarına 'Kürtlerin güç birliği' diye yazdı.

FOTOGRAFLI