Terör örgütü IŞİD Türkçe ile birlikte 9 dilde yayınladığı dergide yakarak öldürmenin caiz olduğu fetvasını verdi. Türkiye'ye karşı savaş açan örgüt, 2 askerimizin ellerinde olduğunu duyurdu
Terör Örgütü IŞİD'in Rumiyah adlı dergisinin bu ayki sayısında yakarak öldürmenin caiz dolduğuna yönelik fetva da yer aldı. Dergide, yakarak öldürmekle ilgili şu ifadeler kullanıldı: "Ey tağutun askerleri! Vallahi sizler, bizim kardeşlerimizi yaktığınız gibi, bizler de sizleri yakacağız. Sizler çocuklarımızı yetim bıraktığınız gibi, bizler de sizin çocuklarınızı yetim bırakacağız. Sizler annelerimizin gözlerini yaşlı bıraktığınız gibi, bizler de sizin annelerinizin gözlerini yaşlı bırakacağız. Sizler kadınlarımızı dul bıraktığınız gibi, bizler de sizlerin kadınlarınızı dul bırakacağız. Eğer yakılmak istemiyorsanız tağutlara askerlik yapmayı bırakın. İçinde bulunduğunuz küfür ve şirkten tevbe edip bizimle savaşmaktan uzak durun. Bir kötülüğün karşılığı, onun gibi bir kötülüktür (ona denk bir cezadır). [Şura, 40] Bizler, kâfir ve mürtedleri bizimle savaştan elinizi çekin, diye defalarca kez uyardık. Onlar her seferinde bizimle savaşmak için öne atıldılar ve bizimle savaşanlara ellerinden geldiği kadar yardım ettiler."

IŞİD'ten Korkunç Ketva: Yakarak Öldürmek Caiz
YAZAR VE DÜŞÜNÜRLERE TEHDİT
IŞİD kendilerini eleştiren yazar ve düşünürlere tehditler savurarak ise, onlar için şunları söyledi: "Televizyonlara çıkıp bizi eleştiren düşünür, yazar ve belamlara şunu söylemek isteriz ki; eğer siz de zerre kadar vicdan varsa, sizler İslam Devleti'ni eleştirip kötülemeden önce kendi ülkenizin yaptığı zulümleri anlatırsınız. İslam Devleti'nin öldürme şeklini eleştirmeden önce kendi askerlerinizin bizi öldürme şeklini eleştirirsiniz. Dilinizi, İslam Devleti'ne uzatmadan önce, tağutların ve zalimlerin bize yaptıklarına uzatırsınız."
TÜRKİYE'NİN ELÇİLİK VE KONSOLOSLUKLARININ HEDEF ALINMASI İSTENDİ
Ayrıca IŞİD'in yeni sözcüsü Ebu Hasan El-Muhacir, Türkiye hükümetinin her yerdeki birimlerine saldırı yapma çağrısında bulundu.
El Muhacir "Ey her yerdeki gayretli Müslümanlar! Ey sadık muvahhidler! Ey Vela ve Bera ehli! Şam'da, Allah'ın diniyle savaşmak ve nurunu söndürmek için ayaktakımı rezil sahavatları toplayan bu lanetli adam, elini Müslümanların kanına bulayarak, onların dinlerini ve mahremlerini hor görerek, insan veya taş olduğunu gözetmeden, evleri bombaladı ve evleri, sakinlerinin başlarına yıktı. Bunun için bizler, her sadık muvahhidi mürted laik Türk hükümetinin her yerdeki organlarını, emniyet teşkilatlarını, askeri birimlerini, iktisadi yerlerini, medyalarını ve hatta tüm dünyadaki beldelerde onu temsil eden elçiliklerini ve konsolosluklarını hedef almaya çağırıyoruz" dedi.
2 TÜRK ASKERİ İÇİN AÇIKLAMA
Örgüt, rehin alınan 2 Türk askerinin ellerinde esir olduğunu da duyurdu.
Örgüt şöyle açıklama yaptı: "Safer ayının yirmi dokuzunda; Hilafet askerleri, 'El-Bab' şehri batısında bulunan 'Ed-Dana' köyü yakınlarında iki mürted Türk askerini esir aldı."