ŞOFÖRLERİ ERBİL KONSOLOSU TESLİM ALDI
IŞİD'in bugün serbest bıraktığı 32 Türk TIR şoförü öğleden sonra Mahmur İlçesi'ne ulaştı. Şoförler, Mahmur Kaymakamlığı'nda Türkiye'nin Erbil Başkonsolosu Mehmet Akif İnam tarafından alındı. Başkonsolos İnam, şoförlere geçmiş olsun dileğinde bulunduktan sonra kısa bir konuşma yaparak, uçakla Erbil'den Ankara'ya gönderilebileceklerini belirterek, "Medyaya konuşmayın" diyerek uyarıda bulundu.
Şoförler burada kısa süre kaldıktan sonra konsolosluk yetkilileriyle birlikte otobüsle Erbil'e gitmek üzere yola çıktı.
ŞOFÖRLER RAHAT NEFES ALDI
Kaçırıldıkları 9 Haziran gününden bu yana ilk kez rahat bir nefes alan şoförlerin çoğunun bitkin olduğu gözlendi. muhabirlerinin bağlantı kurduğu şoförlerden Ceyhun İsmailoğlu, "IŞİD bizi bıraktıktan sonra 3 kilometre kadar yürüdük. Daha sonra yoldan geçen bir araç bizi aldı ve Mahmur Kaymakamlığı'na getirdi. Burada bizi Erbil Başkonsolosumuz karşıladı. Bizden medyaya konuşmamamızı istedi ve bizi uçakla Ankara'ya gönderebileceklerini söyledi. Şu anda otobüsle Erbil'e gidiyoruz" dedi.
Şanlıurfalı şoför Vehbi Demir de "Çok konuşamıyorum, yetkililerimiz bizi teslim aldı ve şimdi Erbil'e gidiyoruz. saat 15.00'de Türkiye'den gönderilen uçağa binecek ve Ankara'ya gideceğiz" diye konuştu.
ÖZEL UÇAK GÖNDERİLDİ
Şoförler, daha sonra Konsolosluk yetkilileriyle birlikte otobüsle Erbil'e gitmek üzere yola çıktı. Şoförleri Erbil'den alıp Ankara'ya ulaştırmak üzere Dışişleri Bakanlığı saat 15.00'te özel uçak gönderdi.
Şoförlerin Ankara'ya götürülecekleri bilgisinin ulaştırılmasının ardından kendilerini karşılamak için Habur Sınır Kapısı'nda bekleyen yakınları da evlerine döndü.