İZMİR'in Kiraz İlçesi'nde, işten çıkarılan ve fabrika sahibinin oğlu Mehmet Kiraz (45) ile eniştesi İsmail Afacan'ı (50) pompalı tüfekle öldüren şüpheli Mehmet Yener (28), Adana'da yakalandı. Emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından Yener, tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Olay, geçen perşembe günü Kiraz Sanayi Sitesi'ndeki turşu fabrikasında meydana geldi. Mehmet Yener iddiaya göre çalıştığı turşu fabrikasından bir süre sonra tekrar işe alınacağı belirtilerek çıkarıldı. Bir kaç defa fabrikaya gitmesine rağmen Yener, işyerindeki şartların uygun olmadığı söylenerek işe alınmadı. Yener bunun üzerine çılgına döndü. Son defa gittiği fabrikada işletmenin sahibinin oğlu Mehmet Kiraz (45) ve onun eniştesi İsmail Afacan (50) ile tartışmaya başlayan Yener, iddiaya göre yanında getirdiği pompalı tüfekle ateş etti. Yener, olay yeriden kaçarken, Kiraz ve Afacan yaralandı. Fabrika çalışanlarının ihbarı üzerine gelen acil yardım ekiplerinin yaptığı kontrolünde, Mehmet Kiraz ve İsmail Afacan'ın olay yerinde hayatını kaybettiği belirlendi.
OTOSTOPLA GİTTİĞİ ADANA'DA POLİSE TESLİM OLDU
Olay yerinden kaçan şüphelinin yakalanması için çalışma başlatıldı. Çalışmaların üzerinden geçen yaklaşık bir haftanın ardından Mehmet Yener, bugün Adana'da polise teslim oldu. Emniyete götürülen Yener, ilk ifadesinde, otobüsle Antalya'ya kadar gittiğini, parası bitince de otostopla Adana'ya geçtiğini, daha fazla saklanamayacağını anlayınca teslim olmaya karar verdini söylediği öğrenildi.
NÖBETÇİ MEHKEMEDE TUTUKLANDI
Olay günü alkol aldığını, olayı hatırlamadığını, işe alınmadığı için sinirlendiğini ve pişman olduğunu söyleyen Mehmet Yener emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından Adana'da sevk edildiği mahkemece tutuklandı.