BURSA’da Türk-İş’e bağlı Yol-İş Sendikası üyeleri taşeron yasasına karşı soğuk hava ve yağışa rağmen yarı çıplak eylem yaptı. Bursa 1 No’lu Şube Başkanı Muharrem Yıldız, "Taşeron Yasasını düzeltip yeni düzenleme yapacağım' diyen Maliye Bakanı; al o düzenlemeyi başına çal. Biz hiçbir düzenlemeyi kabul etmiyoruz. Köle düzenini, taşeron yasasını tümden red ediyoruz" dedi.
Bursa, Çanakkale ve Balıkesir’den gelen karayollarında çalışan Türk-İş’e bağlı Yol-İş Sendikası üyesi yaklaşık 300 taşeron işçi ‘Taşeron Yasasına’ karşı Bursa'da ilginç eylem yaptı. Soğuk ve yağışlı havaya rağmen akşam saatlerinde Fomara Meydanı’ndan Kent Meydanı’na kadar kıyafetlerinin üstlerini çıkartarak yürüyen işçiler, taşıdıkları dövizlerle karşılıklı oynayarak tepkilerini dile getirdiler. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e hitaben ‘Yeter’ anlamına gelen İngilizce ‘Enough’ yazılı dövizini havaya kaldıran işçiler adına taktığı siyah renkli kar maskesiyle konuşan Yol İş Sendikası Bursa 1 No’lu Şube Başkanı Muharrem Yıldız, Yargıtay tarafından onaylanan 9 bin kişinin kadrosunun iki yıldır çeşitli bahanelerle verilmediğini açıkladı. Yıldız, “Çalışma Bakanı Faruk Çelik, emeğimizi sömürüyor. Kadroları gasp eden Maliye Bakanı’na sesleniyorum; Yargıtay tarafından verilen kadrolarımızı vermemek için elinden geleni yapıyorsun. Her gün etrafımızda dönerek bize teklif getirmekten vazgeçin. Bu insanların kadrolarını alana kadar mücadeleye devam edeceğiz” dedi.
SANDIKTA SİZİ CAYIR CAYIR YAKARIZ
Başbakana seslenen Yıldız şunları söyledi: "Türk- İş tüm eylemlerini demokratik meşru zeminlerde yaptı. Bu bizim asla uysal bir koyun olduğumuz anlamına gelmesin. Biz kimsenin huzurunu kaçırmadan Yargıtay tarafından onanan kadroları verin. Verilmezse biz gayri meşru, demokratik eylemleri de yapmayı biliriz. Kadrolar verilmezse. 30 Mart’ta Türkiye’nin dört bir yanında, sandıkta sizi cayır cayır yakmayı da biliriz."
İşçilerin sabahları çocuklarının cebine bir simit parası dahi koyamamanın ezikliğini yaşadığını söyleyen Yıldız, "Ey Tayyip, Çalışma Bakanı uyruğu yabancı olan Maliye Bakanı bunun sebebi sizlersiniz. Taşeron Yasasını düzeltip yeni düzenleme yapacağım diyen Maliye Bakanı al o düzenlemeyi başına çal biz hiçbir düzenlemeyi kabul etmiyoruz. Biz köle düzenini taşeron yasasını tümden red ediyoruz" diye konuştu. Basın açıklamasının ardından işçiler olaysız şekilde dağıldı.