Eyüp KELEBEK/ESKİŞEHİR, () - ESKİŞEHİR'de fabrika işçilerini taşıyan otobüs ışıklı kavşakta yağış nedeniyle duramayarak önünde giden aynı fabrikanın işçilerinin içinde bulunduğu minibüse çarptı. Çarpmanın etkisiyle savrulan minibüs önündeki otomobile, otomobilin de yabancı plakalı başka bir otoya çarptığı zincirleme kazada yaralanan 15 kişi hastanelere kaldırıldı.
Kaza akşam saatlerinde çevre yolu 71 Evler Kavşağı'nda meydana geldi. Organize Sanayi Bölgesi'ndeki cam fabrikasında çalışan işçileri evlerine götüren Mustafa U. yönetimindeki 26 S 1076 plakalı otobüs, yağmur nedeniyle kayganlaşan yolda duramayarak kırmızı ışıkta duran aynı fabrikanın işçilerinin için de bulunduğu 26 S 0777 plakalı minibüse arkadan çarptı. Minibüs de çarpmanın etkisiyle önce önündeki 26 HK 816 plakalı otomobile çarpıp tarlaya girdi. 26 HK 816 plakalı otomobilin de önüne duran 1 FGI 293 Belçika plakalı otomobile çarpmasıyla oluşan zincirleme kazada her 4 araçta bulunanlardan 15 kişi yaralandı.Minibüste sıkışan bir işçiyi ise olay yerine gelen Eskişehir Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri çıkardı.
Yaralılar ambulanslarla kentteki çeşitli hastanelere kaldırılarak tedaviye alındı, kazayla ilgili soruşturmanın sürdüğü belirtildi.

FOTOĞRAFLI