MUĞLA’nın Ortaca İlçesi’nde, işçi emeklisi bir çocuk babası 55 yaşındaki Yaşar Üz, bilinmeyen bir nedenle bunalıma girip kendini çam ağacına iple asarak yaşamına son verdi. Geride intihar notu bırakmayan ve yıllar önce geçirdiği iş kazası nedeniyle sol kolunu kaybeden Yaşar Üz’ün yakınları, 2 ay önce torununun dünyaya geldiğini, intihar etmesi bir için sorununun bulunmadığını kaydetti.
Olay, Muğla- Fethiye karayolu Ortaca İlçesi Çaylı Kavşağı yakınında bugün öğle saatlerinde meydana geldi. Sabah evden ayrılıp semt pazarına giden evli ve bir çocuk babası Yaşar Üz, alışveriş yaptıktan sonra bir süre kahvede oturup, ardından eve gitti. Daha sonra tekrar dışarı çıkan Yaşar Üz, evinin yakınında bulunan araziye gitti. Yıllar önce geçirdiği iş kazasında sol kolunu kaybeden Üz, tek koluyla çam ağacının yaklaşık 4 metre yüksekliğindeki dalına tırmandı. Yanındaki ipi dala bağladıktan sonra ilmeği boynuna geçiren Üz, kendini boşluğa bıraktı. Üz’ü fark edenler sağlık ve polis ekiplerine haber verdi.
'KEŞKE KAZADA ÖLSEYDİ, BÖYLE ÖLMESEYLDİ'
Sağlık görevlileri talihsiz adamın hayatını kaybettiğini belirledi. Acı haberi alıp olay yerine gelen yakınları sinir krizi geçirdi. Yaşar Üz’ün ağabeyi İsmail Üz, "Biz kardeşimizi el bebek gül bebek büyüttük. Hiçbir sorunu yoktu. Bunu niye yaptı anlamadık. Daha iki ay önce torunu oldu. Keşke kazada ölseydi de bu şekilde ölmeseydi. Bize bu acıyı yaşatmasaydı" diyerek gözyaşı döktü. Olay yerindeki incelemenin ardından Yaşar Üz’ün cansız bedeni otopsi için Muğla Adli Tıp Kurumu’na göderildi. Polis intiharla ilgili soruşturma başlattı.