MUĞLA’nın Bodrum İlçesi’ne bağlı Güvercinlik Köyü yakınlarındaki içme suyu isale hattındaki patlak nedeniyle 10 evi su basarken, 2 otomobilde ise hem sudan hem de yıkılan bahçe duvarı nedeniyle hasar oluştu, sokaklar dereye döndü.
Güvercinlik Köyü yakınlarından geçen Bodrum İçme Suyu İsale Hattı’nda, bugün öğle saatlerinde boru patladı. Köyün sokakları dereye döndü, evleri su bastı. Su ishale hattından akan sular, dağlardan topladığı çamurlarla birlikte evlerin bahçelerine girdi. 10 ev sulardan zarar gördü. İki otomobilde ise hem sudan hem de yıkılan bahçe duvarı nedeniyle hasar oluştu. Nehir gibi akan su karşısında canını zor kurtaran vatandaşlar, yaşadıkları şokun ardından evlerini temizlemeye çalıştı. Jandarma ekipleri zarar gören ev ve iş yerlerinde hasar tespiti yaptı.
CHP’nin tekrar aday gösterdiği Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, MHP’li Mumcular Belediye Başkanı Birol Aydın ve Güvercinlik Muhtarı Mehmet Gereme, köylüleri ziyaret edip, "Geçmiş olsun" dileğinde bulundu.
Patlayan isale hattı nedeniyle dağdan gelen çamurlu sular evine dolan 2 çocuk, 2 torun sahibi Gülşen Kaya, "Sular, bir anda gürültüyle birlikte geldi. Nehir gibi akıyordu, torunlarım balkondaydı, hemen onları kucaklayıp kaçtım. Bir anda bütün su evin içine doldu. Eşyalarım sular altında kaldı, çamura bulandı. Biz bu soğuk havada ne yaparız, nereye gideriz" dedi.
Evli ve 3 çocuk annesi Zeynep Parlak (39), sokak dereye dönmeden kısa bir süre önce çocuklarının dışarıda olduğunu belirterek, "Birkaç dakika geç kalsam, belki de suya kapılıp, gideceklerdi. Her an bir patlak daha olacakmış gibi tedirginliğiniz. Çocuklarımızı bu yüzden dışarı bırakamıyorum" dedi.
'GEREKEN YARDIM YAPILACAK'
Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon da evleri zarar görenlere gereken yardımın yapılacağını belirtip, "Güvercinlik halkı bu durumla birçok kez karşılaştı. Biz de ilgili yerlere, bu cam elyaf boruların uygun olmadığını, çelik boru döşenmesi gerektiğini belirtmiştik. Yapılan görüşmeler sonunda çelik boru döşenmesi için ihale yapıldı. Umarız en kısa sürede boruların değişmesi için çalışmalara başlayacağız. Önemli olan can kaybının olmamasıdır. Eşyalar yerine gelir. Mağdur olan vatandaşlarımıza destek vereceğiz" diye konuştu. Bodrum- Milas Karayolu’nda ise ulaşım bir süre kontrollü olarak verildi.

NK(AÖ/SS) (FOTOĞRAFLI)