Ali AKSOYER/İSTANBUL() GAZİOSMANPAŞA'da yolda otomobiliyle giden işadamı M.E.'yi (38),  aracını zorla durdurup kaçırdıktan sonra bir binanın bodrumuda döven ve cebindeki parasını alıp zorla senet imzalatan iki şüpheli polis tarafından yakalandı.

İstanbul'da 3 Mayıs tarihinde polise müraacaat eden işadamı M.E. yolda seyir halindeyken iki kişi tarafından durdulduğunu ve aracından indirilerek kaçırıldığını söyledi. İşadamı kaçırıldıktan sonra zorla bodrum katta bulunan bir eve götürüldüğünü, dövüldüğünü daha sonra da cebindeki 750 liranın alındığını söyledi. Mağdur işadamı şüphelilerin daha sonra ölüm tehditi ile kendisine 20 bin lira senet imzalattıktan sonra serbest bıraktıklarını anlattı.

Polis tarafından olayla ilgili başlatılan soruşturmada şüpheliler U.K. (29) ile İ.B. (28) gözaltına alındı. İşadamının kaçırıldıktan sonra götürülüp dövüldüğü Balat Mahallesi, Camcı Yokuşu'ndaki evde yapılan aramada zorla imzalatılan senet ele geçirildi. Poliste yapılan sorgularının ardından adliyeye sevk edilen şüpheliler tutuklanarak cezaevine gönderildi.
(BB)