Mutlu YUCA/BOLU, () – BOLU’da 65 yerinden bıçaklanarak öldürülen işadamı Naci Keskin’in cinayet zanlısı Hakan Yılmaz, bugün görülen karar duruşmasında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.
Bolu’da nakliye şirketi ve otobüs firması bulunan işadamı Naci Keskin 8 Haziran’da Çıkınlar Mahallesi Seyis Yusuf Sokak’taki evinin önünde öldürülmüş olarak bulundu. Olayın ardından başlatılan soruşturma kapsamında bir dönem yanında çalıştığı öğrenilen Hakan Yılmaz, tutuklanarak Bolu T Tipi Cezaevi’ne gönderildi.
Tutuklu bulunduğu süre içerisinde can güvenliğinin tehlikede olduğunu gerekçe göstererek duruşmalara cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katılan Hakan Yılmaz, bugün de karar duruşmasına cezaevinden aynı sistemle bağlandı.
Bolu Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada Keskin’in yakınları ve avukatları da hazır bulundu. Mahkemede okunan bilirkişi raporunda katil zanlısı Hakan Yılmaz ile Naci Keskin’in cep telefonlarının aynı saatlerde aynı baz istasyonundan sinyal aldığı açıklandı.
Mahkemede kimseyi öldürmediğini iddia eden Hakan Yılmaz, “Kimseyi gasp etmedim, böyle suçları işleyecek birisi de değilim. Ancak birileri çok usta bir biçimde bana suç atmıştır. Sürekli benim üzerime tahminler yapılmıştır. Bu olayın araştırılarak gerçek suçluların bulunması için herşeyin yapılmasını istiyorum. Benim bu olaydaki suçum kafasızlığım, durumu 155’i arayıp polise bildirmemek ve suç delillerini gizlemektir” diye konuştu.
Mahkeme heyeti katil zanlısının Naci Keskin’i yağma için kasten öldürme suçu işlediğine karar vererek ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla cezalandırılmasına hükmetti.

MY(MÇ/AAA) (FOTOĞRAFLI)