Serpil KIRKESER / İSTANBUL, ()  İŞADAMI Halis Toprak, evli olduğu dönemde 17 yaşındaki eski eşi Nazlıcan Tağızade'ye kötü muamelede bulunduğu iddiasıyla 2 yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı davada, suçun delilleri ve unsurları oluşmadığından beraat etti.

İstanbul Adalet Sarayı'nda bulunan İstanbul 30. Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuksuz sanık Halis Toprak ve şikayetçi Nazlıcan Tağızade katılmadı. Tarafları avukatları temsil etti. Nazlıcan Tağızade'nin avukatı Fatih Volkan, Toprak'ın evli oldu dönemde Tağızade'ye kötü muamelede bulunduğunu savunarak, "Bu eylemler nedeniyle Nazlıcan Tağızade evlilikten 2 ay sonra intihar teşebbüsünde bulunmuştur. Toplum ve kamuoyu Nazlıcan Tağızade'yi, Halis Toprak ile arasında büyük yaş farkı olmasına rağmen onunla evlenen ve intihara teşebbüs eden birisi olarak tanımaktadır. Kredi kartı o tarihlerde sanık tarafından iptal edilmiştir. Sanık aile hukukundan doğan hükümlülüklerini bile yerine getirmemiştir. Tüm bu hususlar dikkate alınarak sanığın cezalandırılmasını talep ediyoruz" dedi.

"MÜVEKKİLİM SUÇSUZDUR, BERAATİNE KARAR VERİLSİN"
Halis Toprak'ın avukatı Bülent Akar ise "Boşanma davasına bakan İstanbul 14. Aile Mahkemesi'nin yaptığı yargılama neticesinde verdiği kararda eşlerin eşit kusurlu kararına varılmıştır. Nazlıcan'ın süreç içerisindeki beyanları birbiriyle çelişkilidir. Beyanlarının doğru olmadığı yapılan haberlerle de sabit olmuştur. Nazlıcan Toprak'a evliliğin başında 50 bin TL'lik zihnet eşyası ve annesinin üzerine de otomobil alınmıştır. Boşanma sürecinde dava açılır açılmaz nafaka bağlanmış ve düzenli şekilde ödenmiştir. Müvekkilim suçsuzdur. Beraatine karar verilsin" ifadelerini kullandı.

MAHKEME TOPRAK'IN BERAATİNE KARAR VERDİ
Davayı karara bağlayan hakim, sanık Halis Toprak'ın, müşteki Nazlıcan Tağızade'ye karşı 'kötü muamele' ve 'Aile hukukundan kaynaklanan yükümlülüğü ihlal' suçlarından dava açıldığını hatırlatarak, sanığa isnat edilen suçların delilleri ve unsurları itibari ile oluşmadığı anlaşıldığından atılı suçlardan ayrı ayrı beraatine karar verdi.

İDDİANAME'DE 2 YILA KADAR HAPSİ İSTENİYORDU
İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nca 2010 tarihinde hazırlanan iddianame, müşteki Nazlıcan Toprak ile şüpheli Halis Toprak'ın 18 Temmuz 2009 tarihinde evlendikleri, evlendikten 4-5 güne kadar bir problem yaşamadıkları ancak TMSF tarafından Halis Toprak'ın malvarlığının büyük bir bölümüne el konulduğu hatırlatıldı.

İddianamede, malvarlığının büyük bir bölümüne el konulması nedeniyle Halis Toprak'ın bunun sorumlusu olarak Nazlıcan ile evlenmesini gördüğü ve 'Senin yüzünden başıma bunlar geldi, sen bana uğursuzluk getirdin' diyerek müşteki Nazlıcan'a yönelik inciti sözler söylediği ifade edildi. Arslanlı Köşk'e TMSF'nin el koyması üzerine Toprak'ın, Nazlıcan'a yönelik tepkilerinin daha da şiddetlendiği anlatılan iddianamede, daha sonra aralarının düzeldiği ve Toprak ile Nazlıcan'ın Antalya'ya gittikleri ve İstanbul'a döndüklerinde aralarının bilinmeyen nedenden dolayı bozulduğu anlatıldı. Halis Toprak'ın emri ile Nazlıcan'ın müşterek ikametleri olan köşke alınmadığı, bu nedenle Nazlıcan'ın köşkün müştemilat bölümünde ayrı bir yerde bulunan yapıda kalmak zorunda kaldığı anlatıldı.

Halis Toprak'ın "Aile hukukundan kaynaklanan yükümlülüğün ihlâli" ve 'Kötü muamele' suçlarından 2 aydan 2 yıla kadar hapsi isteniyordu. Halis Toprak, Nazlıcan Tağızade ile 18 Temmuz 2009'da evlenmiş, 5 Haziran 2012 tarihinde ise boşanmıştı.

SK (MK)