GAZİANTEP'te, tekstilci işadamı Ahmet Şireci'yi, geçen 27 Kasım gecesi kaza süsü verilerek kaçıran ve Diyarbakır'da düzenlenen operasyonla gözaltına alınan 8 şüpheli, adliyeye sevk edildi. Emniyette ifadeleri alınan şüphelilerin 4'ü susmak hakkını kullanırken, diğer 4'ü ise olayla ilgilerinin bulunmadığını öne sürdü. Şireci'yi taşıyan araca öncülük ettikleri ve polislerin uygulama noktasından geçen araçtakilerin ise, Şireci'nin içinde bulunduğu otomobildekileri arayarak, "Yol bozuk. Dikkat edin kaza yapmayasınız. Petrol istasyonuna geçip bekleyin" dedikleri öne sürüldü. Şireci'yi kaçırtan kişinin 1999 seçimlerinden DSP Şanlıurfa 1'inci sıra Milletvekili adayı N.A. olduğu ileri sürüldü.
Gaziantep'te faaliyet gösteren Şireci Tekstil'in sahibi Ahmet Şireci, geçen 27 Kasım gecesi 06 ES 800 plakalı otomobiliyle evine dönerken, Zeytinli Mahallesi'nde çevreyolunda 2 araç tarafından sıkıştırıldı. Önüne çıkan araca çarpan ve bu sırada arkasında duran diğer araç tarafından hareket etmesi engellenen Şireci, 2 kişi tarafından otomobilinden indirilerek kaçırıldı. Polisler, yaptığı çalışma sonunda sanayicinin fidye için kaçırıldığını ve Diyarbakır'ın Lice İlçesi'ndeki bir köye götürüldüğünü saptadı.
'YOL BOZUK, DİKKAT EDİN' ŞİFRESİ
Ahmet Şireci'nin otomobille götürüldüğünü belirleyen polisler, Silvan yolunda uygulama noktası oluşturdu. Uygulama noktasına gelen ve polisler tarafından takip edilen öncü araçta bulunanlar, rutin uygulamanın ardından yollarına devam etti. Uygulama noktasını geçen bu kişilerin, Ahmet Şireci'yi taşıyan araçtakileri telefonla arayarak, "Yol bozuk. Dikkat edin kaza yapmayasınız. Petrol istasyonuna geçip bekleyin" dedikleri öne sürüldü. Yolların düzgün olduğunu ve bunun bir şifre olduğunu saptayan polisler, operasyon için harekete geçti. Çevrede inceleme yapan polisler, bir petrol istasyonunda park halinde duran ve Şireci'nin de içinde bulunduğu otomobile operasyon düzenledi. Operasyonda Şireci kurtarılırken, olayla ilgili 1'i Batman, 3'ü Gaziantep ve 4'ü de Diyarbakır'da olmak üzere 8 kişi gözaltına alındı. Firari 4 şüphelinin ise, yakalanması için çalışma sürdürülüyor.
SUSMA HAKLARINI KULLANDILAR
Ahmet Şireci'yli fidye için kaçırdıkları saptanan N.A. liderliğindeki şüpheliler, sorgulanmak üzere Gaziantep Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirildi. Emniyetteki sorgusuna başlanılan şüphelilerden 4'ü susma haklarını kullanırken, diğer 4'ü ise olayla ilgilerinin bulunmadığını öne sürdü.
Çeşitli suçlardan sabıkası olduğu belirlenen şüpheliler N.A., E.S., A.T., N.O., M.O., Ü.O., O.T. ve H.K., işlemlerinin tamamlanmasının ardından 'Adam kaçırma, yağma ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçundan adliyeye sevk edildi.
ELEBAŞI ESKİ MİLLETVEKİLİ ADAYI
Ahmet Şireci'yi kaçırttığı ileri sürülen aslen Şanlıurfalı olan ve Gaziantep'te inşaat işiyle uğraşan N.A.'nın, 1999 yılında Milletvekilliği Genel Seçimlerinde DSP Şanlıurfa 1'inci sıra milletvekili adayı olduğu belirlendi.