Süleyman KAYA - Bulut MÜLHİM / İSTANBUL, () Balyoz Davası'nda yaklaşık 5 yılı aşkın süredir tutuklu bulunan Albay Dursun Çiçek'in kızı İrem Çiçek tahliye kararı sonrası Silivri Cezaevi önünde açıklama yaptı. İrem Çiçek, "5 yıldır içinde bulunduğumuz süreçte ilk kez verilen hukuki bir karar daha önceki Anayasa Mahkemesi kararları ile birlikte" dedi. Çiçek, bundan sonraki süreçte hukukun işlediği bir yargılamanın içinde olmak istediklerini belirten Çiçek sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bir kez daha bu acıların bu sıkıntıların yaşanmamasını umut ediyoruz. Bunun içinde bu davanın ve buradan çıkan kararların çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Gerçekten uzun soluklu bir mücadeleydi, 5 yıldır devam ediyor. Bugün artık 5 yılın sonunda hepimiz gibi arabalarına binecekler ve çok uzun zamandır hiç görmedikleri evlerini görecekler. Bunu düşünmek, hayal etmek şuan çok zor. Baştan başladığınızda bu kadar süreceğini bile tahmin etmiyorsunuz bu sürecin. Ama geldiğimiz nokta bir 5 yılı geride bıraktık diyoruz. Fakat asıl mücadele şimdi başlıyor. Ben Murat Ağabey'in kızı Duru'nun ablasıyım, eşinin artık kızıyım. Dolayısıyla onların yaşadığı sıkıntıyı asla unutamam. Bizim yaşadığımız 5 yılı, Ece Saygun'un yaşadığı yılları kimse unutamaz."

"GERÇEK SAHTEKARLIKLARIN PARMAK İZLERİNİ ORTAYA ÇIKARACAĞIZ"
İrem Çiçek, "Biz yine mücadeleye devam edeceğiz ve babalarımıza bunu yapanların, bizlere bunu yaşatanların bir gün yargılandığını görmek için, asıl yargılamada, gerçek yargılamada, gerçek delillerin ve gerçek sahtekarlıkların parmak izlerini ortaya çıkaracağız" dedi.

"ÖZGÜRLÜKLERİNE KAVUŞMALARINA ÇOK AZ KALDI"
Çiçek, babası Dursun Çiçek ile dün karar çıkmadan önce görüştüğünü belirterek, "Bir an önce kararı bekliyoruz ama bir türlü çıkmıyordu. Bende onlara az kaldığını ve sabretmeleri gerektiğini söylüyordum. Dünde birbirimize umut vererek en sonunda gülümsemeyi unutmadan ayrıldık. bekliyorlardı, her gün bekliyorlardı. Her pazartesi 'bugün karar çıkacak', her cuma 'neden çıkmadı' diyerek şaşırıyorlardı. Artık bu hafta karar çıktı ve özgürlüklerine kavuşmalarına çok az kaldı" dedi.
(FOTOĞRAFLI)