Mustafa ERCAN/MERSİN, () - ADANA'da 'Tırnakçılık' olarak nitelendirilen yöntemle  hırsızlık yaptıktan sonra Mersin'e gelen İranlı iki şüpheli, polisin takibi sonucu kıskıvrak yakalandı.
İranlı 50 yaşındaki Mahsem H. ile 31 yaşındaki Majid B. Adana merkez Çukurova İlçesi Beyazevler Mahallesi’ndeki hediyelik eşya satan bir işyerine geldi. Burada alışveriş yapan, aldıklarının parasını veren ve daha sonra alışverişten vazgeçip verdikleri ücreti geri almaya kalkışan iki İranlı, işyeri sahibinin dalgınlığından yararlanarak tırnakçılık sureti ile 1500 TL'sini alarak ayrıldı. İranlılar'ın uzaklaşmasından sonra parasının alındığını fark eden işyeri sahibi durumu polise bildirdi. Adana polisi iki İranlının kullandığı aracın plakasını belirledi. Aracın kiralık olduğunu fark eden polis, durumu çevre illere bildirdi.
Adana'dan yola çıkan İranlı 2 zanlı Mersin yönüne geldiğinin bildirİLmesi üzerine harekete geçen Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Yankesicilik Büro Amirliği ekipleri aracı Plaka Takip Sistemi'nden (PTS) takibe aldı. İranlılar merkez Akdeniz İlçesi Nusratiye Mahallesi'nde bir lokantada yemek yerken gözaltına alındı. Mersin Emniyet Müdürlüğü'nde sorgulanan zanlılar işyeri sabinin teşhisinin ardından Adana Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.

FOTOĞRAFLI