İRAN'dan yasal olmayan yollarla at sırtında Türkiye'ye kaçak sigara ve mazot taşıyan 23 yaşındaki Seyyid İkbali, Doğubayazıt'ta ölü bulundu. Elleri arkadan bağlı olarak cesedi bulunan İranlı kaçakçının atın çifte atması sonucu öldüğü ileri sürüldü.
Olay, bugün sabah saatlerinde Doğubayazıt'a 40 kilometre uzaklıktaki Dağdelen köyünde meydana geldi. İran’dan at sırtında sigara ve mazot getiren kaçakçı Seyyid İkbali, köylüler tarafından elleri bağlı halde ölü olarak bulundu. Seyyid İkbali'nin yanındaki İranlı 2 kaçakçı ise arkadaşlarının atın kalbine attığı çifte sonucunu öldüğünü iddia etti. İran- Türkiye sınırına yakın olan Dağdelen köyünde karlar içinde bulunan Seyyid İkbali'nin işkence yapılarak öldürüldüğü üzerinde duruluyor.
Jandarma, 2 İranlıyı gözaltına aldı, İkbali'nin cenazesini Doğubayazıt Devlet Hastanesi morguna kaldırdı. Cumhuriyet savcılığının inceleme yapmasının ardından cenaze Trabzon Adli Tıp Kurumuna gönderildi.
Dağdelen Köyü Muhtarı Hasan Çelik, "Sabah saat 05.00’te telefon üzerine dışarı çıktım. Bir ata bağlanmış bir ceset gördüm ve durumu Jandarmaya bildirdim" dedi.