Fatih KARAÇALI/ADANA, () - ADANA'da alışveriş yapmak için girdiği 2 markette kasiyerlere 100 dolar verip para üstü alırken el çabukluğuyla dolandırıcılık yaptığı öne sürülen İranlı 40 yaşındaki Ferhat Taherian yakalandı.
Merkez Seyhan İlçesi'nin Yenibaraj Mahallesi'nde bir süper markete giren Ferhat Taherian, 2 kutu kola aldı. Taherian, kasiyere 100 dolar verip Türk lirası olarak üzerini aldı. Taherian, para üstünün bir bölümünü el çabukluğuyla cebine atıp, bu miktarı eksik olduğu gerekçesiyle yeniden istedi. Kasiyerin ödeme yapması ardından aynı bölgedeki başka bir markete giden Ferhat Taherian aynı yöntemle kasiyeri dolandırdı. Gün sonunda kasada açık veren kasiyerlerin dolandırıldığını fark etmesi üzerine olayla ilgili polis çalışma başlattı.
Kasiyerlerin şikayetçi olması üzerine market ve çevredeki işyerlerinden güvenlik kamerası kaydı toplayan polis, şüphelinin aynı suçtan çok sayıda kaydı bulunan Ferhat Taherian olduğunu tespit etti. Polis, Hatay'ın İskenderun İlçesi'nde Ferhat Taherian'ı yakalayarak Adana'ya getirdi. 9 ayrı suçtan aranan İranlı şüpheli ifadesinin alınması ardından adliyeye sevk edildi.

FOTOĞRAFLI