GAZİANTEP'te, sivil toplum örgütü üyeleri, İran'daki idam olayları, Mısır'daki askeri darbe ve Türkiye ile Suriye sınırının beton duvarla kapatılmasını basın açıklaması yaparak protesto etti.
Gaziantep'te, KESK'e bağlı sendikalar ile çeşitli sivil toplum örgütü ve siyasi parti üyesi yaklaşık 50 kişi, öğle saatlerinde Yeşilsu Parkı'nda toplandı. İran, Mısır ve Suriye sınırında yaşananları protesto için toplanan kalabalık adına İnsan Hakları Derneği Gaziantep Şube Başkanı Önder Sulu, basın açıklaması yaptı. Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde Suriye sınırına beton duvar yapılmasının amacının bu ülkedeki iç karışıklıktan dolayı zor durumda olan Kürtlere gönderilen yardımı engellemek olduğunu ileri süren Sulu, şöyle konuştu:
"Oradaki sınır hattı halen mayınlı. Bu mayınları temizlemek yerine oraya beton duvar ördüler. Bu duvar Rojava'daki halka giden yardımı engellemek için yapılmıştır. Yine İran'da yaşanan ve insanlık suçu olan idam olaylarının bir an önce sona erdirilmesi gerekiyor. Ayrıca Mısır'da askeri darbenin son bularak demokrasinin hakim olmasını istiyoruz."
Basın açıklamasının ardından slogan atan grup daha sonra dağıldı.