AĞRI'nın Doğubayazıt İlçesinde mola veren İran plakalı TIR'ların yakıt depolarına benzin dökülerek yakılmak istendi. Yakma eyleminin ardından tabanca ile ateş eden kişiler, İran'da Kürtlerin idam edilmesini protesto ettiklerini söyledi.
Olay, Doğubayazıt'ta 1 nolu Iğdır Caddesi üzerinde dün saat 21.00 sıralarında meydana geldi. İran'dan Türkiye'ye giriş yapan ve İstanbul'a gitmekte olan İran plakalı 2 TIR'ın yakıt depolarına benzin dökülerek ateşe verildi. Kimlikleri belirlenemeyen kişiler, tabanca ile ateş ederek attıkları sloganlarla İran'daki Kürtlerin idamını protesto etmek için eylem yaptıklarını söyledikten sonra karanlıkta kayboldu. Silah sesi üzerine dışarı çıkan İranlı sürücüler, vatandaşlarla birlikte çevreden su taşıyarak yangını söndürdüler. TIR'larda maddi hasara yol açan eylemle ilgili polis, soruşturma başlattı.
İran plakalı TIR'ın sürücüsü Mustafa Pur, "İran'dan geldim. Doğubayazıt'ta çay molası verdim. Tesiste dinlenirken TIR'lara benzin döküp yakmış, sonra da silahla ateş etmişler. Hemen bidonlarla su döküp söndürdük. Yapılan büyük haksızlık" diye konuştu.