Orhan UZUN/ İZMİT(Kocaeli), () - KOCAELİ Üniversitesi'nin Umuttepe Yerleşkesinde çıkan kavga sonucu Iraklı öğrenci tarafından bıçakla yaralandıktan sonra kaldırıldığı hastanede ölen Orta Afrika Cumhuriyeti vatandaşı Aboubakar Ahıdjo bugün ülkelerinden gelen ailesinin de katıldığı cenaze mnamazının ardından İzmit'te toprğa verildi. 
Kocaeli Üniversitesi'nin Umuttepe Kampusu içindeki yurt binalarının önünde 19 haziran'da meydana gelen olayda, Iraklı Mohsin Salman Ali ile Orta Afrika Cumhuriyeti vatandaşı Aboubakar Ahıdjo kavga etti. Çamaşır asma anlaşmazlığından kaynaklanan kavgayı diğer öğrenciler ayırmakta güçlük çekti. Öğrenciler daha sonra nereden temin ettikleri belirlenemeyen bıçaklarla birbirlerine vurmaya başladı. Olayda Iraklı Mohsin Salman Ali bacağından, Orta Afrikalı Aboubakar Ahıdjo ise göğüs bölgesine aldığı bıçak darbesi ile yaralandı. Aynı kampüs içinde bulunan Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’ne kaldırılan yaralı öğrencilerden kalbine yakın bir bölgeden bıçaklanan Aboubakar Ahıdjo birkaç gün sonra hayatını kaybetti.
Yapılan bir dizi görüşmelerin ardından, Aboubakar Ahıdjo'nın ailesi Türkiye'ye gelene kadar Kocaeli Üniversitesi'nde Finans Yönetimi eğitimi gören talihsiz gencin cenaszesi morgda bekletildi. Ailesinin isteğiyle gencin cenazesi bugün ikindi vakti İzmit Fevziye Camii'nde kılınan namazın ardından şehir mezarlığında toprağa verildi. 
Cenazeye, gencin Orta Afrika'dan gelen yakınlarının yanı sıra Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Hasret Çomak, öğrencinin Türk ve yabancı arkadaşları katıldı.
FOTOĞRAF