ÇANAKKALE’de, oturduğu apartmandaki komşuları ve çevre esnafı saldırgan tavırları nedeniyle canından bezdirdiği ileri sürülen Iraklı mülteci 40 yaşındaki Abbas Fazdıl Al Zavi polis tarafından gözaltına alındı. Polis otosuna bindirilirken bir grup esnaf tarafından linç edilmek istenen Iraklı, güçlükle uzaklaştırıldı.
Iraklı Abbas Fazdıl Al Zavi, 1.5 yıl önce misafir mülteci olarak Türkiye'ye sığınıp, Çanakkale'ye yerleşti. Kemalpaşa Mahallesi, Yalı Caddesi’ndeki bir apartmanın üçüncü katında kiraladığı evde yalnız yaşayan Abbas Fazdıl Al Zavi iddiaya göre, kavgacı ve saldırgan tavırları nedeniyle komşularını ve çevre esnafını canından bezdirdi. Dün akşam aynı apartmanda oturan üniversiteli gençleri dövmeye kalkışan Abbas Fazdıl Al Zavi, bu sabah da alt kat komşusu Nezahat Asarkaya ile oğlu Semih Asarkaya'ya henüz belirlenemeyen bir nedenle saldırdı. Abbas Fazdıl Al Zavi, gürültüleri duyan çevredeki esnafın haber vermesi üzerine gelen polisler tarafından gözaltına alındı.
Polislerin güçlükle sakinleştirebildiği Abbas Fazdıl Al Zavi, ekip otosuna bindirilmek üzere binadan çıkartılırken, bir grup esnaf tepki gösterdi. Abbas Fazdıl Al Zavi'nin de karşılık vermesi üzerine ortam gerildi. Bir grup esnafın linç etmek istediği Abbas Fazdıl Al Zavi, ekip otosuna bindirilip, hızla uzaklaştırıldı.
Gözaltına alınan Abbas Fazdıl Al Zavi, dövüldüğünü ileri süren Nezahat Asarkaya ve oğlu Semih Asarkaya ile ifadelerine başvurulmak üzere İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.
Restoran sahibi Hakan Şahin, Abbas Fazdıl Al Zavi’Nin geçen 2 Ocak’ta da kendisine saldırdığını belirterek, “Rapor alıp, bu kişi hakkında şikayetçi oldum. Bu kişinin çevredeki esnaf ve komşularına sürekli zarar veriyor. Saldırgan tavırlarının yanı sıra elektrik ve internet kablolarını da kesiyor. Hepimizi canımızdan bezdirdi. Can güvenliğimiz tehdit altında” dedi.