Salih ÜÇTEPE/ADANA, () - ADANA'da intikam cinayetinden yargılanan, iki kardeş ile amca, 'kan gütme saiki ile tasarlayarak adam öldürme' suçundan ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.
Merkez Çukurova İlçesi'nde işlenen cinayetlerden ilki, 7 Nisan 2013'te meydana geldi. Aynı mahallede oturan gençler arasında çıkan kavgada 23 yaşındaki Ulaş Özaslan ile yanında bulunan 30 yaşındaki Ersin Yaltırık, 23 yaşındaki Abdurrahim Üçgül'ü yumrukladı. Üçgül, iddiaya göre, Ersin'i vurmak için onun komşusu ve kuzeni olan 31 yaşındaki Kadir Yaltırık'ın tek katlı evinin çatısına çıkarak beklemeye başladı. Üçgül, Ersin'i beklerken karşılaştığı Kadir Yaltırık'ı öldürdü. Üçgül tutuklandı.
İNTİKAM CİNAYETİ
Cinayetten 22 gün sonra evlerini taşımaya gelen Üçgül Ailesini gören Yaltırık Ailesi fertleri tepki gösterdi. Bunun üzerine Üçgül Ailesi de polis merkezine sığındı. Ancak sigara içmek için polis merkezinden çıkarak otomobiline binen cinayet şüphelisi Abdurrahim Üçgül'ün babası 59 yaşındaki Sıdkı Üçgül, öldürülen Kadir Yaltırık'ın ağabeyi 37 yaşındaki Necmi Yaltırık tarafından tabancayla başından vurularak öldürüldü. Yaltırık, silah sesi üzerine polis merkezinden çıkan Üçgül'ün oğlu 35 yaşındaki Mehmet Üçgül'e de silahını çekti ancak ateş etmedi.
6 SANIK YARGILANDI
Tutuklanan ve intikam için cinayet işlediği ileri sürülen Necmi Yaltırık ile ona yardım ettiği iddia edilen ağabeyi 39 yaşındaki Mehmet Salih, amcası 59 yaşındaki Muhyettin Yaltırık hakkında ömür boyu, tutuksuz kuzenleri 36 yaşındaki Sabahattin, 29 yaşındaki Süvey Yaltırık ve 43 yaşındaki Seyit Ali Çelik hakkında da 20'şer yıla kadar hapis cezası istendi. 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan sanıklar karar duruşmasına çıktı. Son sözleri sorulan sanıklar, "Takdir mahkemenin" dedi.
Mahkeme heyeti, katil zanlısı Necmi Yaltırık, ağabeyi Mehmet Salih ile amcası Muhyettin Yaltırık'ı 'kan gütme saiki ile tasarlayarak adam öldürme' suçundan müebbet hapis, tutuksuz sanık Seyit Ali Çelik'i de cinayete yardım etmek suçundan 13 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırdı. Süvey Yaltırık ile Sabahattin Yaltırık hakkında da beraat kararı verdi.
İLK CİNAYETİN DAVASI DEVAM EDİYOR
İlk olayda öldürülen Kadir Yaltırık'ın katil zanlısı Abdurrahim Üçgül'ün yargılaması ise 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam ediyor.

FOTOĞRAFLI