Ergün TOS/ FETHİYE(Muğla), () - ANTALYA'da iki kez intihara kalkışan ve para yardımında bulunulan 36 yaşındaki Mehmet H., bu kez Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde özel bir hastanenin çatısına çıktı. Mehmet H. ekiplerden istediği suyu içerken bayılınca çatıdan indirildi. 
Kastamonu'daki ev sahibine senet karşılığı borcu olduğunu belirten Mehmet H., saat 12.00 sıralarında Fethiye'de özel bir hastanenin çatısına çıktı. Çatının kenarına oturan Mehmet H.'yi polis ve hastanenin psikiyatri uzmanları ikna etmeye çalıştı. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri de önlem olarak bina önünde branda açtı. Mehmet H., kendisini görüntüleyen gazetecilere ayakkabılarını fırlattı. Ekiplerden su isteyen Mehmet H., suyu içerken bayıldı. Bu sırada ikna için bekleyen ekipler Mehmet H.'yi çatıdan alarak tedavi için hastanenin acil servisine götürdü.
HASTANEYLE İLGİSİ YOK
Hastane Başhekimi Murat Aynacı, Mehmet H.'nin hastaneleriyle bir ilgisi olmadığını söyledi. Dr. Aynacı, "Saat 12.00 sıralarında hastanemizin çatısına çıkan Mehmet H., intihar girişiminde bulunmuştur. Hastanemiz psikiyatri uzmanları genci ikna etmek için hemen müdahale etti. Mehmet H.'nin hastanemizde ne kaydı ne de daha önce gelmişliği var. Kastamonu'daki ev sahibine olan borçları nedeniyle intihar etmek istediğini öğrendik. Daha önceden rahatsızlığı bulunan Mehmet H., çatıda baygınlık geçirmesi sonrasında polis ekipleri tarafından alınmıştır. Şu an hastanemizde tedavisi yapılmaktadır" dedi.
ANTALYA'DA DA AYNI GİRİŞİM
Mehmet H., 23 Nisan günü de Antalya'da 600 lira borcu olduğu ve iş bulamadığı gerekçesiyle özel bir hastanenin çatısına çıkarak intihar girişiminde bulundu. Polisin verdiği cep telefonuyla yakınlarını arayan ve ikna edilen Mehmet H., "Çocuğum ilik kanseri, ev kiramı ödeyemedim. Borçlarım var" dedi. Mehmet H. kendisine 600 lira verilmesinin ardından ikna oldu. Mehmet H. ertesi gün bu kez bir iş merkezinin çatısına çıktı. Yoldan geçen bir kişi para yardımında bulunacağını söyleyerek Mehmet H.'yi ikna etti ve hesabına 250 Euro yatırdı.

ET(SU/AK) (FOTOĞRAFLI)