İZMİR’in Karşıyaka İlçesi’nde babasını yaklaşık 8 ay önce kanser nedeniyle kaybettikten sonra bir süre psikolojik tedavi gören ve dün odasında kendini asarak yaşamına son veren 16 yaşındaki Umay Dikkaya'nın cenazesi gözyaşlarıyla toprağa verildi. Anne Meral Dikkaya kızının tabutuna kapanıp, "Gelin gidiyor benim kızım" diye ağıt yakması yürekleri dağladı.
Karşıyaka İlçesi 6488 Sokak’taki apartmanda dün saat 15.30 sıralarında meydana gelen olayda, özel bir okulda lise 2'nci öğrencisi Umay Dikkaya, yaklaşık 8 ay önce kanser hastası olan babası Mehmet Dikkaya’nın ölümüyle büyük üzüntü yaşadı. Babasının ölümüyle yıkılan Umay, bir süre psikolojik tedavi gördü. Annesi Meral Dikkaya ve ağabeyi ile kalan Dikkaya, odasına geçip kendini kabloyla kapının demir kulpuna astı. Gürültü üzerine odaya giren yakınları, Umay Dikkaya’nın boynuna geçirdiği kabloyu kesip indirdi, hastaneye kaldırılan Umay, müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.
GELİN GİDİYOR BENİM KIZIM
İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu’nda otopsisi tamamlanan Umay Dikkaya’nın cenazesi, bugün ailesine teslim edildi. Dikkaya için Bostanlı Beşikçioğlu Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. Törene, Umay Dikkaya’nın annesi Meral Dikkaya, yakınları, okuldan arkadaşları ve öğretmenleri katıldı. Tören sırasında, kızının tabutuna sarılan gözüyaşlı annenin, "Gelin gidiyor benim kızım" diye ağıt yakması yürek dağladı. Genç kızın tabutuna üzerinde 'Aylin’den, sevgilerle canım Umaycığım, kalbimizdesin, ışıklar içinde uyu' yazılı not bulunan çok sevdiği papatyalardan bırakıldı.
BABASIYLA AYNI YERDE TOPRAĞA VERİLDİ
Eşiyle geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden Barbaros Erk ile aynı zamanda cenaze namazı kılınan Umay Dikkaya, daha sonra babasının da kabrinin bulunduğu Foça’daki Maltepe Mezarlığı’nda toprağa verildi. Umay Dikkaya ile babasının Foça’yı çok sevdikleri ve geçen yıllarda gezmek için sık sık söz buraya gittikleri öğrenildi.

TH(İÖ/SS) (FOTOĞRAFLI)