SİVAS'ta dün akşam babasının ruhsatlı tabancasıyla başına ateş eden 14 yaşındaki lise öğrencisi Buğra Tanrıverdi, kaldırıldığı hastanede kurtarılamadı. Ailesi, intihar eden çocuklarının organlarını bağışladı. Kent merkezinde Mehmetpaşa Mahallesi, Numune Sokak'ta yaşayan ve İl Emniyet Müdürlüğünde teknisyen olarak çalışan Hüsnü Tanrıverdi'nin iki çocuğundan biri olan Atatürk Sağlık Meslek Lisesi 1'inci sınıf öğrencisi Buğra Tanrıverdi, dün akşam saatlerinde okuldan geldikten sonra üzerini değiştirerek kimseye fark ettirmeden babasının ruhsatlı tabancasını alarak banyoya girdi. Bir müddet sonra içeriden silah sesini duyan anne Tuğba ve ablası Ezgi Tanrıverdi banyoya girdiklerinde talihsiz çocuğu kanlar içinde yerde yatarken buldu.
Komşuları tarafından olay yerine çağrılan ambulans ile Numune Hastanesi Acil Servisine getirilen Buğra Tanrıverdi yapılan ilk müdahalenin ardından beyin cerrahi servisinde ameliyata alındı. Ancak hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan Buğra Tanrıverdi'nin bugün öğlen saatlerinde beyin ölümü gerçekleşti. ORGANLARI BAĞIŞLANDI Büyük üzüntü yaşayan Buğra Tanrıverdi'nin ailesi, hastane yetkililerinin yaptığı teklif üzerine çocuklarının organlarını bağışlama kararı aldı. Erzurum Atatürk Üniversitesi Organ Nakli Eğitim Uygulama Araştırma Merkezi'nden gelecek olan sağlık ekibinin Numune Hastanesi Organ ve Doku Nakli Koordinatörü ve anestezi ekipleri ile birlikte gerçekleştirilecek operasyon sonrasında Buğra Tanrıverdi'nin nakle uygun organlarının alınacağı belirtildi. Buğra Tanrıverdi'den alınacak organların nakli bekleyen hastalara umut olacağı açıklandı. EVE NOT BIRAKTI
Öte yandan Buğra Tanrıverdi'nin intihar nedeni ile ilgili polisin açtığı soruşturma sürüyor. Yapılan incelemede Tanrıverdi'nin olaydan önce evinde küçük bir kağıda 'Ben artık bu hayatı kaldıramıyorum' yazılı bir not bıraktığı tespit edildi.   GC(EA/AAA)(FOTOĞRAFLI)