ZONGULDAK'ta, 30 yaşındaki Mustafa Şeras'ın otomobilinde tabanca ile öldürülmesi, yanında bulunan arkadaşı 21 yaşındaki Filiz Polat'ın da yaralanması olayıyla ilgisi olduğu iddia edilen ve evinde tabanca ile intihar eden 31 yaşındaki Burhan Öztürk'ün cenazesi toprağa verildi. Cinayet ve intiharla ilgili soruşturmayı sürdüren polis, toplam 12 kişinin ifadesine başvurdu.
Babası ile inşaatlarda çalışan Mustafa Şeras ve arkadaşı Filiz Polat, dün gece arkadaşları tarafından Fındıksuyu mevkiindeki ormanlık alanda Şeras'a ait otomobilin içinde tabanca ile vurulmuş bulundu. Başının arkasından tek kurşunla vurulan Mustafa Şeras ölürken, yine başının arkası ile göğüs ve omuz bölümünden 3 kurşunla vurulan Filiz Polat ise Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi'ndeki ilk müdahalesinin ardından Eskişehir Osman Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edilerek tedavi altına alındı.
Otomobilde bulunan Mustafa Şeras'a ait 9 milimetre çapındaki tabancanın ateşlenmediği saptanırken, araçta 7.65 milimetre çapında 3 boş kovan ve 7.65 milimetre çapında 1 fişek ile bir miktar esrar  bulundu.
Olayla ilgisi olduğu iddia edilen ve cinyetten önce yakın arkadaşı olduğu Mustafa Şeras ile aynı araç içinde görülen hurdacı Burhan Öztürk, dün sabah Karaelmas Mahallesi'ndeki evinde 7.65 milimetre çapındaki tabanca ile başına ateş ederek intihar etti. Burhan Öztürk'ün cenazesi, bugün öğlen Acılık Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından Asri Mezarlık'ta gözyaşları arasında toprağa verildi.
12 KİŞİNİN İFADESİ ALINDI
Mustafa Şeras ve Burhan Öztürk'ün, bir süre önce Ankara'dan Zonguldak'a gelen ve kent merkezinde bir otelde kalan Filiz Polat ile sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta tanıştıkları belirtildi. Polis, olay günü birlikte olduklarını değerlendirdiği iki arkadaşın ölümüyle ilgili soruşturmayı sürdürüyor. Polis, hem cinayet hem de intiharla ilgili toplam 12 kişinin ifadesine başvururken, intiharda kullanılan tabanca ile otomobilde bulunan boş kovanların balistik incelemeleri sonucunda olayın aydınlanması bekleniyor.
Eskişehir'deki hastanede yoğun bakımda tedavisi süren Filiz Polat'ın hayati tehlikesinin ise sürdüğü belirtildi.