KAHRAMANMARAŞ'ta, iç mimar Ahmet Çapar, internetten sipariş verdiği 2 cep telefonu yerine 2 oyuncak güvenlik kamerası gönderilmesiyle şoke oldu. Çapar, yanlışlığın düzeltilmesi için aradığı siteye ulaşamayınca dolandırıldığını anladı.
Kahramanmaraşlı 25 yaşındaki iç mimar Ahmet Çapar, internette bulunan bir sitede piyasada fiyatı 2 bin lira olan cep telefonlarının 2 tanesinin 250 liraya satıldığını gördü. Yeğenlerine hediye almak isteyen Çapar, fiyatını uygun bulduğu telefonlardan sipariş verdi. Siparişin ardından Çapar adresine gelen kargo görevlilerine 250 lira ödemeyi yaparak, sanal alışveriş sitesinin gönderdiği telefonların bulunduğu kutuyu açtı. Ancak, Çapar'ın açtığı kutudan, telefon yerine oyuncak 2 güvenlik kamerası çıktı. Şoke olan Çapar, sitede verilen telefonu arayarak durumu anlattı. Ahmet Çapar, telefonla görüştüğü kişinin kendisine yanlışlık olduğunu bildirip hatanın düzeltileceğini ancak daha sonra aradığında ise kimseye ulaşamadığını söyledi.
Ahmet Çapar, yeğenlerine hediye olarak cep telefonu satın almak istediği için dolandırıldığını belirterek, vatandaşları benzer duruma düşmemesi için dikkatli olmalarını istedi. Vatandaşların güvenilir sitelerinden alışveriş yapmaları tavsiyesinde bulunan Ahmet Çapar, başından geçenleri şöyle anlattı:
"Birkaç gün önce internet sitesinde çıkan reklamlarda 2 bin liralık cep telefonunu kampanyayla 2 tanesini 250 liraya sattıklarını gördüm. Reklamda kampanyanın son fırsat olduğu yazıyordu. Ben de siparişi verdim ve birkaç gün sonra gelen kargonun içerisinde oyuncak kameralar çıktı. Ben sitedeki telefonu aradığımda yanlışlık olduğunu, bana telefonları göndereceklerini söylediler. Ancak telefon numaramı öğrendikleri için sonraki aramalarımda cevap alamadım. İnsanların böyle şeylere aldanıp da mağdur olmalarını istemiyorum. Benim düştüğüm tuzağa onların düşmesini istemiyorum. Yetkililerin de bu tarz dolandırıcılıkların önüne geçmesini, insanların aldatılmasına engel olmalarını istiyorum." 
Öte yandan Ahmet Çapar'ın alışveriş yaptığı internet sitesinde piyasa fiyatı 2-3 bin lira olan cep telefonlarının videolu tanıtımı yapılarak 100 ile 300 arasında değişen fiyatlarla satışının yapıldığı duyuruluyor. Aynı ve benzer internet sitelerinde 'Çok önemli bilgilendirme başlığı altında kullanıcıların dolandırıcılık olaylarına karşı uyaran yazılara yer verilmesi de dikkat çekiyor.

MY (HK/AK) (FOTOĞRAFLI)