BALIKESİR'de, TBMM Genel Kurulu'nda oylanması beklenen İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi düzenlenen eylemle protesto edildi.

İstanbul, İzmir, Ankara, Bursa, Eskişehir gibi illerin ardından Balıkesir'de de 'internetime dokunma' eylemi gerçekleştirildi. Balıkesir Demokrasi Platformu'nun bu akşam Yeşilli Meydanı'nda yaptığı eyleme çoğu genç yaklaşık 50 kişi katıldı. Eyleme katılanlar, 'İnternette sansüre hayır', 'İnternete, basına, yargıya sansürünüz, pisliklerinizi örtmeye yetmez' yazılı pankartlar açıp, 'Sansüre inat, yaşasın hayat', 'Her yer rüşvet, her yer yolsuzluk', 'Bu pisliği ancak halk temizler' diye slogan attı.

Grup adına açıklama yapan Balıkesir Demokrasi Platformu Başkanı Behiç İstanbulluoğlu, AK Parti iktidarı gücünün yetmediğini anladıkça baskıları ve yasakları arttırdığını ileri sürüp, "HSYK'yı, polisi, yargıyı düzenlemeye, iletişim ağını kendi kontrolüne almaya çalışıyor. AKP, Gezi direnişinde iletişim ağının iktidarına ciddi darbeler vurduğunu gördü. Şimdi yolsuzluklardan kurtulmanın bir aracı olarak da iletişim ağını kapatmaya ve yok etmeye çalışıyor. Ama biz gençlerimize güveniyoruz. Gençler bize Gezi direnişinde nasıl önderlik edip, Türkiye'nin tıkanan yolunu açtılarsa, nasıl nefes aldırdıysa bugün de aynı anlayış ve duyarlılık içinde hareket ediyorlar. Bizde onları tüm benliğimizle destekliyoruz" dedi. Açıklamanın ardından eyleme katılanlar sessizce dağıldı.