ANTALYA'da müşteri gibi girdiği internet kafelerdeki bilgisayarların iç donanımlarını çalan 28 yaşındaki İ.K., tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Yaklaşık bir ay önce Kahramanmaraş'tan iş bulmak için Antalya'ya gelen Eskişehir Anadolu Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı mezunu İ.K., kısa süre aile dostlarının yanında kaldıktan sonra evden ayrıldı. İş bulamadığı için parasız kalan İ.K., camilerde ve otobüs terminalinde geceyi geçirdi. Hırsızlık yapmaya karar veren İ.K., bilgisayar konusunda deneyimli olduğu için internet kafeleri hedef seçti. Özellikle Kepez ve Muratpaşa ilçelerindeki işyerlerine müşteri gibi gelen İ.K, içeride yaptığı keşfin ardından hard disk, ram gibi bilgisayarların iç donanımlarını yanında taşıdığı tornavida veya kontrol kalemi yardımıyla söktü. Bazı işyerlerindeki görevlilerin şüphelenmemeleri için saatlik internet ücretini peşin verdiği anlaşılan İ.K.'nın hırsızlığın ardından malzemeleri yanında getirdiği poşete yada ceketine sakladığı kaydedildi.
KASAYI SÖKERKEN YAKALANDI
Önceki gün Kepez İlçesi'ndeki bir işyerinde bilgisayar donanımını söktüğü sırada yakalanan şüpheli, Kepez İlçe Emniyet Müdürlüğü, Asayiş Büro Amirliği'nde sorguya alındı. İfadesinde aynı yöntemle 7 işyerini soyduğu anlaşılan İ.K.'nın çaldığı malzemeleri yine başka internet kafelere ya da bilgisayar tamircilerine sattığı belirlendi. Bugüne kadar suç kaydığı olmayan genç, adliyeye gönderildi. Savcılık tarafından mahkemeye sevk edilen İ.K., 'Nitelikli hırsızlık' suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.