Ergün TOS / FETHİYE(Muğla), () - MUĞLA'nın Fethiye İlçesi'nde, gittiği internet kafede kullandığı bilgisayarın kulaklığı bozuk olduğu için başka bir kulaklıkla değiştiren lise öğrencisi D.D., kafe sahibi M.S.S. tarafından dövüldüğünü iddia ederek şikayetçi oldu.
Cumhuriyet Mahallesi 504 Sokak'taki internet kafeye saat 12.30 sıralarında gelen Turizm Otelcilik Meslek Lisesi öğrencisi 14 yaşındaki D.D., arkadaşlarıyla oyun oynamaya başladı. Bilgisayarının bozuk olan kulaklığını, yan masadaki kulaklıkla değiştirmek isteyen D.D.'ye, iddiaya göre kafe sahibi 41 yaşındaki M.S.S. hakaret etti. D.D. korkudan ne yapacağını şaşırırken, hırsını alamayan iş yeri sahibi lise öğrencisini boğazından tutarak vurmaya başladı. D.D.'yi internet kafenin arka kısmına götürerek tehdit eden M.S.S., daha sonra çocuğu kafeden dışarı attı.
GÖZALTINA ALINDI
Yüzünde, alnında ve boynunda kızarıklar oluşan D.D. eve gidince önce olayı gizlemeye çalıştı. Annesi Neşe D.'nin ısrarı üzerine yaşadıklarını anlatan D.D., internet kafenin sahibi tarafından dövüldüğünü söyledi. Olayı haberi alan baba Devrim D., oğluyla birlikte işyerine giderek polis çağırdı. Olay yerine gelen ekipler, dövüldüğünü iddia eden D.D.'yi sağlık kontrolü için hastaneye, işletme sahibini ise ifadesine başvurmak üzere Fethiye Asayiş Büro Amirliği'ne götürdü.
'KULAKLIK DEĞİŞTİRDİM DİYE'
Yaşadıklarını anlatan lise öğrencisi D.D., kafe sahibinin kendisini bilgisayarın kulaklığını değiştirdiği için dövdüğünü iddia etti. Konuşmakta zorlanan ve boynunda kızarıklıklar bulunan D.D., "Oturduğum bilgisayarın kulaklığı arızalıydı. Ben de yan masada boşta duran kulaklıkla değiştirmek istedim. Bu sırada bana küfür etmeye başladı. Boğazımdan tutup duvara yasladı. Sonra da dövdü" dedi.
'HEM SÖMÜRÜYOR, HEM DÖVÜYORLAR'
Oğlunu dövdüğü gerekçesiyle internet kafe sahibi hakkında polise şikâyetçi olan Devrim D. ise kafe sahibinin 'Biz çocukla kavga ettik' diyerek kendini savunmasına tepki gösterdi. 40 yaşındaki bir kişinin 14 yaşında bir çocukla kavga edemeyeceğini söyleyen Devrim D., "Böyle adamlara iş yeri ruhsatı verilmesin. Hem çocuğumuza verdiğimiz 3 kuruş harçlığı sömürüyor, hem de dayak atıyorlar" diye konuştu.

ET(HA/COŞ) (FOTOĞRAFLI)