MANİSA'nın Turgutlu İlçesi başta olmak üzere Şanlıurfa, Bursa ve İstanbul’da eş zamanlı düzenlenen operasyonda internet üzerinden sahte siteler kurarak dolandırıcılık yaptıkları gerekçesiyle gözaltına alınıp tutuklanan 5 kişinin yakalanma anı polis kameralarınca da saniye saniye kaydedildi.
Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatı doğrultusunda Manisa’nın Turgutlu İlçesi, Şanlıurfa, Bursa ve İstanbul’da geçen 31 Ekim’de belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi. Erken saatlerde düzenlenen operasyonda internet üzerinden dolandırıcılık yaptıkları ileri sürülen toplam 9 kişi gözaltına alındı. İnternette cep telefonlarına para yüklemesi yapılan sahte bir site kurup, bu yolla kredi kartı bilgilerini ele geçirdikleri kişilerin kart bilgilerini alışverişte kullanıp, milyonlarca liralık dolandırıcılık yaptıkları belirtilen şüphelilerden 4’ü ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldı. Adliyeye sevk edilen 5 kişi ise çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.
OPERASYON KAMERADA
Bu arada şüphelilerin Turgutlu İlçesi’ndeki evlerinde yapılan operasyonun polis kamerası tarafından görüntülendiği ortaya çıktı. Manisa İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Özel Harekat Şube Müdürlüğü, Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü ve Turgutlu İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinden oluşan 150 polisin nefes kesen operasyonu görüntülere yansıdı. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramada çok sayıda dijital malzemeler ve bir televizyon ele geçirildi.