İNSAN TİCARETİ ŞÜPHELİLERİ SERBEST
Samsun'da insan ticareti yapmak, fuhuş için yer temin etmek, fuhuşa aracı olmak ve cinsel taciz suçlarından adliyeye sevk edilen 7 şüpheliden H.V. ile A.Y. savcılık ifadelerinin ardından serbest bırakılırken diğer 5 şüpheli ise nöbetçi mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Nöbetçi mahkemede ifade veren Agape Kilisesi Derneği Pastörü M.O.P, "3 ay önce Azeri bir doktor arkadaşım H.G. isimli bir kızın kalacak yeri olmadığını, kendisinin de hristiyan olduğunu söyleyerek benden bu kişiye kalacak yer konusunda yardımcı olmamı istedi. Bende bu vesileyle kızla tanıştım ve kilisemize ait lojmanlardan biri olan rezidanstaki daireye kısa süreliğine yerleştirebileceğini söyledim. Bu sırada bana annesinin de geleceğini söylemişlerdi. Bu nedenle H.G.'yi lojmana yerleştirdim. Kız bana verdiği söze göre lojmanı temiz tutacak, eve yabancı kişileri almayacak ve kiliseye düzenli olarak gelecekti. H.G. kiliseye hiç gelmeyince verdiğim sürede bitince bende yanımdaki koruma polisi ile birlikte lojmana gittim. Lojmanın kapısı aralıktı içeriden belden yukarısı çıplak olan ve rezidansın bulunduğu yerde emlakcılık yaptığını öğrendiğim bir kişi çıktı. Bende bu durumu görünce derhal lojmanı boşaltmasını istedim. Yaklaşık 1 saat sonra kız eşyalarıyla birlikte oradan uzaklaştı. Bunun dışında hiçbir şekilde H.G. ile birlikte yalnız olarak daire içersinde bulunmadım ve onu bir kaç kez dışında hiç görmedim. Kendisine hiçbir zaman cinsel açıdan yaklaşmadım. Aramızda bununla ilgili herhangi bir para konusuda hiçbir şekilde geçmedi. Tutuksuz olarak yargılanmama karar verilsin" dedi. Diğer sanıklarda suçlamaları kabul etmeyip insan ticareti yapmadıklarını söyledi.
Nöbetçi mahkeme alınan ifadelerin ardından Ö.F.Ş., M.O.P., A.A., Y.H. ve R.H.'yi kamu davası açılıncaya kadar ikametgahlarının bağlı bulunduğu karakola her pazartesi günleri mesai saatleri içerisinde imza atmak suretiyle adli kontrol altında tutulmalarına ve yurt dışına çıkış yasağıgetirip, serbest bıraktı.