ADANA'da işsizlik yüzünden bunalıma girdiğini  söyleyen 4 çocuk babası 35 yaşındaki Zekeriya G., bir inşaatın 7'inci katına çıktı. Olay yerine gelen inşaatın sahibi H.B. inşaattaki gence önce kızdı, sonra iş vaadinde bulundu. Ancak kendisini dinlemeyen Zekeriye G., daha sonra polisler tarafından ikna edilip indirilince, iş vermekten vazgeçti.
Olay, merkez Seyhan İlçesi'nin Gürselpaşa Mahallesi'nde meydana geldi. Geçimini süt satarak sağlayan Zekeriya G. işleri bozulunca ekonomik sıkıntı çekmeye başladı. Ev kirasını ödeyemeyen G., inşaat halindeki 13 katlı binanın 7'inci katına çıktı. İnşaatın üzerindeki genç adamı fark eden vatandaşlar, inşaatın sahibi H.B.'yi cep telefonundan arayıp durumu bildirdi. H.B. olay yerine yola çıkarken polise de haber verdi. Aşağıya atlayacağını söyleyen Zekeriya G., işsiz olduğunu ve başka çaresi kalmadığını ileri sürdü. Olay yerindeki polis ekipleri Zekeriya G.'yi eyleminden vazgeçirmek isterken,  H.B. de inşaata geldi.
'ATLAYACAKSAN ATLA KARDEŞİM'
Zekeriya G.'yi inşaatın üzerinde gören H.B., "Ne işin var senin. Çıkacak başka yer mi bulamadın. Atlayacaksan atla kardeşim" diyerek tepki gösterdi. İşsiz olduğunu anlatan Zekeriya G., "Sizi zor durumda bırakmak istemezdim. Özür dilerim, ama başka çarem kalmadı. Evimin elektrik faturasını bile ödeyemedim" diye karşılık verdi. Kendisini çeken kameraları fark eden H.B. durumu düzeltmek isteyerek, "Ben bu inşaatın sahibiyim, gel yarın başla. Sana günde 50 lira yevmiye vereceğim, sigortanı da yapacağım. Ama aşağıya in" diyerek iş vaadinde bulundu. Ancak H.B.'nin teklifini kabul etmeyen Zekeriya G., polis ekiplerince ikna edilerek aşağıya indirildi.
'BENİ DİNLEMEDİN, ŞOVA DEVAM ETTİN'
Zekeriya G., iş teklifinde bulunan H.B.'nin yanına gelip, "Teklifin geçerli mi. Yarın gelip başlayayım mı?" dedi.
Teklifinden vazgeçtiğini söyleyen H.B., "Ben sana o zaman söylemiştim. Ben dediğimde inmiş olsaydın yarın başlatırdım. Ama sen beni dinlemedin, şova devam ettin. Seni polisler ikna etti. Ben sana iş vermem" diyerek geri çevirdi.
Zekeriya G., polis merkezine götürüldü.