MUĞLA'nın Ortaca İlçesi'nde bahçıvanlığını yaptığı villanın sahibi olan sevgilisi İngiliz 56 yaşındaki Caterina Anna Bury'i pompalı tüfekle öldürmek, oğlu 24 yaşındaki Alexander Gerhard Bury ve annesi 87 yaşındaki Cecillia Bury'i yaralamak suçunda yargılanan 47 yaşındaki Veli Acar, mahkemede verdiği ifadede, "Bury'i beni bir Arap erkekle aldattığı için öldürdüm. Niyetim kadınımın gözleri önünde intihar etmekti, ancak hakaret edince kendimi kaybettim" dedi.
Dalyan Beldesi Atatürk Caddesi 213 Sokak'ta geçen yıl 9 Eylül'de pompalı tüfekle bahçıvanlık yaptığı villaya gelen Veli Acar, villa sahibi ve aynı zamanda sevgilisi Caterina Anna Bury, oğlu Alexander Gerhard Bury ve annesi Cecillia Bury ile tartıştı. Alexander Gerhard Bury'i ayaklarına tek el ateş ederek yaralayan Acar, kaçarak kendilerini banyoya kilitleyen Caterina Anna Bury ve annesi Cecillia Bury'nin peşinden gitti. Banyo kilidine ateş ederek kapıyı açan Acar, Caterina Anna Bury'e 3 el ateş edip öldürdükten sonra, annesi Cecillia Bury'i de yaraladı. Acar daha sonra jandarmaya giderek teslim oldu.
Tutuklanarak Muğla Cezaevi'nde gönderilen Veli Acar hakkında 'kasten öldürmek', 'kasten öldürmeye teşebbüs', 'kasten yaralama', 'konut dokunulmazlığını ihlal' ve 'mala zarar verme' suçlarından dava açıldı. Fethiye Ağır Ceza Mahkemesi'nde ilk kez hâkim karşısına çıkan Veli Acar, cinayetin ayrıntılarını anlattı.
Dalyan'da tekne kaptanlığı yaptığını ve aylık gelirinin 5 bin TL'ye yakın olduğunu belirten Veli Acar, İngiltere'nin Newcastle şehrinde avukatlık yapan Caterina Anna Bury ile 6 yıl önce başlayan ilişkisinin son 5 yıldır duygusal boyutta devam ettiğini söyledi. Bury'nin 2011 yılında Dalyan'da 2 villa satın aldığını aktaran Acar, aylık 300 Pound karşılığında bu evlerin bahçıvanlık ve temizlik işlerini yaptığını vurguladı. Bury ile 5 yıl boyunca karı- koca hayatı yaşadıklarını dile getiren Acar, aralarının 1,5 yıl önce kıskaçlık yüzünden bozulduğunu söyledi.
'FACEBOOK'TA ARAP'IN FOTOĞRAFLARINI GÖRDÜM'
Bury'nin daha önce birlikte yaşadığı Arap kökenli erkekle tekrar görüştüğünü öğrendiğini anlatan Acar, “Benden önce 6 yıl birlikte yaşadığı kişiden mesajlar geliyormuş. Mesaj gelince okuyor, sonra da yüzüme bakıyordu. Daha sonra Facebook'ta konuştuklarını fark ettim. Sonra bilgisayarı karıştırırken bu kişinin fotoğraflarını gördüm. Neden onunla konuştuğunu sorunca, 'Sana ne, benim hayatım' dedi. Tartışma büyüyünce küfredip yüzüme tükürüp gitti. Konuşmak için evlerine gidince oğlu Alexander karşıma çıktı. Bu kez de o beni evden kovdu. Alexander'ı oğlum gibi severdim. Yaşadıklarım çok zoruma gitti. Beni ailecek aşağıladılar" diye konuştu.
'AMACIM ÖLDÜRMEK DEĞİL, KADINIMIN ÖNÜNDE İNTİHAR ETMEKTİ'
Olay günü saat 05.00'te tüfekle Bury'nin yaşadığı eve girdiğini anlatan Acar, amacının öldürmek değil, çok sevdiği kadının gözleri önünde intihar etmek olduğunu söyledi. Villanın üst katına çıkınca Alexander'ın kendisini gördüğünü kaydeden Acar, şunları kaydetti:
"Ona 'Neden böyle yapıyorsunuz' dedim. Küfür etti. Odaya geçtik. Cecillia oradaydı. Sormaya devam ettim, ancak beni aşağılamaya devam ettiler. Caterina odaya girince silahı boğazıma dayadım. Kadınımın önünde intihar edecektim. Beni durdurmaya çalıştılar. 'Yapma bunu' dediler. Kendimi kaybettim ve Alexander'ın ayaklarının arasına tek el ateş ettim. Bu sırada Caterina ve Cecillia banyoya kaçtı. Banyonun kapısına gittim ve kilide ateş ettim. Kilit dağıldı. Cecilia'ya kesinlikle ateş etmedim. Caterina benim kadınımdı. Ona neden beni aldattığını sordum ve kendimi kaybedip 3 el ateş ettim. 3 el diyorum ama emin değilim."
'FOTOĞRAFLARI HALA BAŞUCUMDA'
Caterina Anna Bury'i hala sevdiğini ve cezaevindeki yatağının başucunda fotoğrafları olduğunu sözlerine ekleyen Acar, hayatında hiç şiddete başvurmadığını söyledi. Mahkeme başkanının bazı ifadelerinin jandarma ve savcılıktaki ifadesiyle çeliştiğini belirtmesi üzerine Acar, bazı şeyleri içine atıp anlatmadığını, ancak mahkemede anlattıklarının doğru olduğunu kaydetti. Mahkeme heyetinin Bury'den hiç para alıp almadığını sorması üzerine Acar, "21 bin 500 Pound aldım. Ancak bu parayı vermek istediğimde kabul etmedi" dedi.
Mahkeme heyeti tanıkların dinlenmesi için duruşmayı 20 Mart'a erteledi.