MUĞLA'nın Fethiye İlçesi'nde tatil yaparken ehliyetsiz sürücü 24 yaşındaki Burak Özkan'ın otomobille çarpması sonucu, tekerlekli sandalyeye mahkum olan 11 yaşındaki Mark James Lalor-Smith'in babası Julian Colin Lalor-Smith, oğlunun hayatının sonuna kadar engelli yaşayacağını söyledi. Lalor-Smith, "Bir kişi yüzünden tüm Türkleri ve Türkiye'yi suçlayamayız. Bu acıyı bize bir kişi yaşattı" dedi.
Kaza, Fethiye'nin Koca Çalış Plajı'nda geçen yıl 3 Haziran'da meydana geldi. Sara- Julia Lalor-Smith çifti, oğulları Mark James ve ikiz çocuklarıyla İngiltere'nin North Yorkshire bölgesinden Fethiye'ye tatil için geldi. Anne babası ve kardeşleriyle akşam yemeğine gitmek için Kocaçalış Plajı'na yürüyen Mark James Lalor-Smith'e, Burak Özkan yönetimindeki 48 PK 389 plakalı otomobil çarptı. Kazada otomobille duvar arasında bacakları sıkışan Lalor-Smith, Fethiye'deki ilk müdahalenin ardından ambulans uçakla İngiltere'ye götürdü. Sol bacağı kesilen Mark James Lalor-Smith'in üst üste ameliyat edilen diğer bacağıysa kısmen iyileşti.
'ÖLMEK İSTEDİĞİNİ SÖYLÜYOR'
Fethiye 1'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde tutuksuz yargılanan sanık Burak Özkan, bugün hâkim karşısına çıktı. Dava için Türkiye'ye gelen Julian Colin Lalor-Smith, mahkemeye davaya katılım talebinde bulundu.
11 yaşındaki oğlunun büyük ruhsal çöküntü içinde olduğunu anlatan Julian Colin Lalor-Smith, şunları söyledi:
"Oğlum kazada bir bacağını kaybetti. Diğer bacağında ise diz altından 17 santimetrelik kemik eksikliği var. Diğer bacağın üst tarafından parça alınıp kuvvetlendirilecek. Ben kazayı gördüm. Oğlumun tekerlekli sandalyeye mahkum olması, ayağını bükememesi nedeniyle bu mahkemeye gelme şansı yok. Ayrıca doktorlar Türkiye'ye getirilirse depresyonunun artacağını söyledi. Şu an bize ölmek istediğini söylüyor. Bu kaza ailemizde büyük etki yarattı. Evde fiziki değişiklik yapmak zorunda kaldık. 3 ay hastanede kaldık. Eşim her gece oğlumun başında ağlıyor. Okula gidemediği için 1 yıl kaybetti. Oğlum bundan sonra engelli yaşayacak. Kesinlikle yürüyemiyor. Kazadan dolayı herhangi bir giderim karşılanmadı. Davaya katılmak istiyorum."
'TÜRKLERİ VE TÜRKİYE'Yİ SUÇLAYAMAYIZ'
Konuşmasının devamında Türkiye'yi ailece çok sevdiklerini kaydeden Lalor-Smith, "Bir kişi yüzünden tüm Türkleri ve Türkiye'yi suçlayamayız. Bu acıyı bize bir kişi yaşattı" diye konuştu.
'11 YAŞINDAN BU YANA ARABA KULLANIYORUM'
Tutuksuz yargılanan Burak Özkan ise savunmasında kazadan dolayı çok üzgün olduğunu söyledi. Mark James Lalor-Smith'e çarpmadan önce başka bir araca çarptığını anlatan Özkan, "Olay istemeden meydana geldi. Direksiyon hakimiyetini kaybetmiştim. Kaza sırasında aileyi göremedim. Ehliyetim yoktu. Ancak 11 yaşından beri araba kullanıyordum" dedi.
Mahkeme heyeti, Mark James Lalor-Smith'in İngiltere'de tedavi gördüğü hastanelerden son raporlarının istenmesine karar vererek duruşmayı erteledi.