İZMİR'de beş yıl önce infaz koruma memuru İlhan Köse'yi (38) üç kurşunla öldürdüğü iddiasıyla, tutuklu yargılanan Mahir Bulut (29), ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. Sanık, aldığı ceza sonrası mahkeme heyetine teşekkür etti.
Olay, 16 Mayıs 2008 yılında Buca Şirinyer'de meydana geldi. Bir bankanın Şirinyer şubesi önünde bekleyen infaz koruma memuru İlhan Köse, yanına yaklaşan kimliği belirsiz kişinin silahlı saldırısına uğradı. Saldırgan, Köse'nin göğsüne ve karnına 3 el ateş ettikten sonra kaçtı. Köse, kaldırıldığı Buca SSK Hastanesi'nde yaşamını yitirdi. Olay sırasında yakındaki durakta otobüs bekleyen İbrahim Kıllı da (68), seken bir kurşunla yaralandı. Görgü tanıkları zanlının 25-30 yaşlarında, esmer tenli, siyah tişörtlü, kot pantolonlu ve saçları dökülmüş kişi olarak verdi. Tüm aramalara rağmen zanlı yakalanamadı.
CEZAEVİNDE SUÇUNU İTİRAF ETTİ
Başka suçtan tutuklanıp müebbet hapis cezası alan sanık Mahir Bulut, Cumhuriyet Başsavcılığı'na mektup yazıp, 2008 yılında infaz koruma memuru İlhan Köse'yi de kendisinin öldürdüğünü itiraf etti. Sanık hakkında “Kasten adam ölmdürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle 11'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Bugün yapılan son duruşmaya başka suçtan hükümlü, bu suçtan tutuklu yargılanan Mahir Bulut ile tarafların avukatları katıldı. Sanık cinayeti kendisinin işlediğini itiraf etti. Kısa bir aranın ardından, mahkeme heyeti sanık Mahir Bulut'u önce ağırlaştırlmış müebbet hapis cezasına, ardından duruşmalardaki iyi halinden dolayı cezasını müebbet hapse çevirdi. Sanık, cezasını düşüren mahkeme heyetine teşekkür etti.

BK(İÖ/AAA)