BURSA’nın İnegöl İlçesi’nde 15 Ocak’ta pompalı tüfekle vurulmuş haldeki bulunan mobilyacı 46 yaşındaki Hüseyin Özkan’ın öldürülmesiyle ilgili olarak, aralarında Özkan'ın eşi 37 yaşındaki Hatice Özkan'ın da bulunduğu biri çocuk 3 kişi gözaltına alındı. Sorgularının ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden Hatice Özkan'ın, eşini iki kişiye öldürtmekle suçlanıyor.
İnegöl’de mobilyacı Hüseyin Özkan, işleri iyi gitmeyince İnegöl Mobilyacılar Sanayi Bölgesi'ndeki işyerini kapattıktan sonra kendisine ait binayı kiraya verdi. Geçtiğimiz 14 Ocak salı akşamı, 34 AG 610 plakalı otomobilini alarak evden ayrıldıktan sonra kendisinden haber alamayan Özkan’ın yakınları, aile çevresinde yaptıkları araştırmadan sonuç alamayınca İnegöl Emniyet Müdürlüğü'ne giderek kayıp başvurusunda bulundu. Jandarmaya yapılan ihbarda ilçeye bağlı Konurlar ile Bahariye Köyü arasındaki ormanlık alanda yoldan 250 metre uzaklıktaki dere yatağında erkek cesedi bulduğu bildirildi. İnegöl Devlet Hastanesi morguna kaldırılan ve Hüseyin Özkan'a ait olduğu bildirilen ceset yakınları tarafından teşhis edildi.
Bölgedeki araştırmada Hüseyin Özkan’a ait otomobil, Ahmet Türkel Çevre Yolu üzerindeki Ortaköy Kavşağı yakınlarında İnegöl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından bulundu. Pompalı tüfekle öldürülen Hüseyin Özkan’ın cinayeti ile ilgili soruşturmayı sürdüren İnegöl Jandarma Komutanlığı ekipleri, cinayetle ilgili olarak C.Y., İ.O., S.A., E.A., S.E. ve S.Y. isimli kadını gözaltına aldı. Mahkemeye çıkartılan zanlılardan İ.O. ile S.A. tutuklanırken, diğer zanlılar ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Soruşturmayı sürdüren İnegöl Jandarma Komutanlığı, çelişkili ifadeler veren Hüseyin Özkan'ın eşi Hatice Özkan'ı gözaltına aldı. Çapraz sorguya tutulan Hatice Özkan, iddiaya göre kocasını öldürmek için 26 yaşındaki Ü. Akman ile 14 yaşındaki E.A. ile anlaştığını itiraf etti. Bunun üzerine jandarma katil zanlısı olarak Ü.Akman ile E.A.'yı da yakaladı. Sorgulamalarından sonra bugün adliyeye çıkartılan zanlılardan Hatice Özkan, "Ben bir şey yapmadım. Suçsuz yere burdayım. Pişmanım" gibi çelişkili ifadeler verdi.
Bunun üzerine, aynı olayda gözaltına alınan ve çıkartıldığı mahkemece tutuklanan İ.O. ile S.A. isimli zanlıların serbest bırakıldığı öğrenildi.