Seyfettin ARAS/ İNEGÖL,(Bursa),() - DİYARBAKIR'ın Lice ilçesinde maskeli bir kişi tarafından 2'nci Hava Kuvvet Komutanlığı bahçesindeki Türk Bayrağı'nın indirilmesi İnegöl'de protesto edildi. Grup yürüyüş sırasında PKK’nın simgeleri temsil eden bez parçasını yaktı.
Lice'de maskeli bir kişinin 2'nci Hava Kuvvet Komutanlığı bahçesindeki Türk Bayrağını indirmesi, İnegöl’de protesto edildi. Diyarbakır Lice ilçesinde 2 kişinin ölümüyle sonuçlanan olayların protestosu sırasında 2'nci Hava Kuvvet Komutanlığı'nın içine giren yüzleri maskeli kişilerden birinin gönderdeki Türk Bayrağı'nı indirmesi İnegöl Ülkü Ocakları tarafından protesto edildi. Yaklaşık 700 kişilik kalabalık ellerindeki Türk Bayraklarıyla slogan atarak Atatürk anıtına doğru yürüyüşe geçti. Grup yürüyüş sırasında PKK’nın simgeleri temsil eden bez parçasını yaktı.
Atatürk anıtı önünde saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından bir açıklama yapan İnegöl Ülkü Ocakları Başkanı Uğur Bayram, "Sözde çözüm sürecini sebep göstererek Türk milletini ayaklar altına almış bir iktidar son günlerde yaşanan olaylarla ilgili PKK’yı b, c planlarıyla korkutup dursun terör örgüyü mensupları Lice’de başlattığı ayaklamalarla şanlı Türk Bayrağını 2'nci Hava Komutanlığında askerimizin gözleri önünde önderlerden indirmiştir. İki hafta boyunca Diyarbakır Bingöl karayolu kapatıp kolluk güçleri gibi kimlik kontrolü yapan hasiyetten yoksun terörist başının şehit eşkıyaları şehitlerinin kanı bulaşmış Türk Bayrağını indirme cesaretini nerede almaktadır. Meclisteki tüm siyasi parti temsilcilerinin farazi işlerle uğraşmayıp bu konuya gerekli önemi vermesi gerekmektedir. Terör örgütü Habur da çiçeklerle karşılanmadı mı? Ayaklarına kadar gidilip seyyar mahkemeler kurulmadı mı? Bebek katiline masum muamelesi yapılmadı mı? Biz şehitlerimize ne deriz? Gazilerimizin yüzüne nasıl bakarız? Buradan yüce Türk milletine seslenmek istiyorum; bu millet anayasasına Türk adını masa başına oturarak değil, Allahu Ekber diyen şehitlerin kanıyla yazmıştır. Türk milletinin yıllarca milli ve dini duygularını istismar ederek oy alan siyasi iktidar din ve devlet düşmanı bölücülerle aynı yolun yolcusu olmuştur" dedi.
Bayram konuşmasını şöyle tamamladı: "İktidara sesleniyorum çözüm sürecinden vazgeç. Atalarımızın uğruna kadını sebil ettiği bayrağımız hükümetin gösterdiği zafiyetten dolayı öz yurdumuzda hain ellerce indirilmektedir. Buradan açık net bir şekilde ifade etmek istiyorum; Türk’ün bayrağına uzanan eli kırarız Türkün vatanına bakan gözü çıkarırız. Hiç kimse Türk milletçilerini aşmadan bu ülke üzerinde hesap yapmaya kalkmasın. Bayrak şereftir, bayrak namustur. Şerefimizi çiğnetmeyeceğiz, namusumuzu kirletmeyeceğiz. Halk yol İslam davasında vatan kutsaldır, bayrak kutsaldır. Türk milletçilerini var olduğu sürece bayrağımız göklerde dalgalanacak minarelerimizde ezan sesi susturulmayacaktır." Yapılan konuşmaların ardından grup bir süre slogan attıktan sonra sessizce dağıldı. 

SA (FK/RT) (FOTOĞRAFLI)