İNEGÖL (Bursa) (-BURSA'nın İnegöl İlçe Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü tarafından, İnegöl Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesinde doktorlar ve personele yönelik yangın eğitimi ve yangın tatbikatı gerçekleştirildi.
Hastane çok amaçlı salonunda gerçekleştirilen seminerde İnegöl Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü Çavuşu Selçuk Şenay hastane personeline slayt eşliğinde yangın eğitimi verirken, seminerin ardından hastane çalışanlarına, hastane önündeki boş alanda yangın ve kurtarma tatbikatı yapıldı. Yaklaşık 2 saat süren sunum ve teorik anlatımlarda, personele yangın ve doğal afetler öncesi, olay anı ve sonrasında doğru hareket tarzının nasıl olması gerektiği ile ilgili sinevizyon eşliğinde sunumlar yapıldı.
Daha sonra tatbikatta 110'a acil durum yangın ihbarı yapıldı. Yangın alarmı ile tüm personelin ve hastaların yangın merdivenlerinden dışarıya tahliyesi gerçekleştirildi. İtfaiye grubundan hareket eden itfaiye arasöz ve merdivenli aracı 2 dakikada diş hastanesi bahçesine ulaşarak müdahaleye başladı. Dumana maruz kalanlar sedye ile ve koluna girilerek hastane kurtarma ekipleri tarafından dışarı tahliye edilirken, merdivenli araç ve atlama yataklarıyla da insanlar tahliye edildi.
Diş Hastanesinin yangın ve kurtarma personeline hastane bahçesinde tavada çıkarılan yangına söndürme cihazlarıyla müdahale ve yangın dolaplarındaki hortumla yangına müdahale uygulamalı olarak anlatıldı.
Eğitimlerin önemine değinen İnegöl İlçe Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Şen, "Yangınla ilgili toplumsal bilinç oluşturmak temel amacımızdır. Eğitimlerimiz yıl boyunca okullarımız, kurum ve kuruluşlarımızda uygulamalı eğitim ve tatbikat şeklinde aksatılmadan yürütülecektir. Bizler kamu kurumlarındaki personel ve sivil işletmelerde çalışanlara yangın güvenlik eğitimi vererek bu konu hakkında bilinçlenmelerini sağlıyoruz" dedi.