–  BURSA’nın İnegöl İlçesi’nde Hasan Lekesizsoy, Hükümet Konağı’ndaki Mal Müdürlüğü veznesine ödeme yapmak isterken daha önceden tartıştığı Öcal Korkmaz’ın silahlı saldırısına uğradı. Korkmaz’ın tabancasından çıkan kurşun, vezne yakınında bulunan Cumhuriyet Savcılığı’nda şoför olarak çalışan 35 yaşındaki Yakup Özer’in bacağına isabet etti. Saldırı üzerine hükümet konağının kapıları kapatılarak içerdeki vatandaşlar kontrollü olarak dışarıya çıkarıldı. Ancak saldırganın kaçmayı başardığı anlaşıldı. İnegöl Kaymakamı Ali Akça, hükümet konağı kapısına 'X ray' cihazı konulacağını söyledi.
Olay, bugün saat 14.00 sıralarında İnegöl Hükümet Konağı’nda meydana geldi. İddiaya göre Öcal Korkmaz, hükümet konağı önünde aralarında daha önceden anlaşmazlık bulunan ve adli ceza borcunu ödemek için gelen Hasan Lekesizsoy ile karşılaştı. Lekesizsoy ile Korkmaz arasında başlayan tartışma vatandaşlar tarafından yatıştırıldı.
PEŞİNDEN GİDİP ATEŞ ETTİ
Lekesizsoy, ceza borcunu ödemek için hükümet konağının dördüncü katında bulunan Mal Müdürlüğü veznesine gitti. Peşinden giden Korkmaz, ödeme yapmak için sırada bekleyen Lekesizsoy’a yaklaşarak belinden çıkardığı tabanca ile ateş etti. Ancak kurşun, sırada bekleyen Cumhuriyet Savcılığı'nda şoför Yakup Özer'in sağ bacağına isabet ederek yaraladı. Olayı gerçekleştirdiği iddia eden Öcal Korkmaz ise kalabalıktan yaralanarak kaçtı.
Olay yerine gelen emniyet ekipleri hükümet konağı giriş ve çıkışlarını kapatarak kimsenin dışarıya çıkmasına izin vermedi. Olayda yaralanan Yakup Özer, hükümet konağına gelen sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından ambulansla İnegöl Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Emniyet ekipleri, hükümet konağında bulunan vatandaşların, üst aramalarını yaptıktan sonra kontrollü olarak dışarıya çıkmalarına izin verdi.
'X RAY CİHAZI ALINACAK'
İnegöl Kaymakamı Ali Akça olay yerine gelerek incelemelerde bulundu ve yetkililerden bilgi aldı. Kaymakam Ali Akça, hükümet konağına X ray cihazı alınacağını belirterek, "Tartışma iki kişi arasında yaşandı. Zanlı, Mal Müdürlüğü'ne gelen kişiye silahla ateş ediyor. Ancak farklı biri yaralanıyor. Faili belli. Ekiplerimiz olayın failini yakalamaya çalışıyor" dedi.
Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.