BURSA’nın İznik İlçesi’nde geçen yıl eylül ayında Zeki Dursun’un öldürülmesi olayıyla ilgili davanın görülmeye başlandığı İnegöl Adliyesi'nde, sanık ve ölen kişinin yakınları arasında kavga çıktı. Polisin biber gazı kullanarak güçlükle önlediği kavgada bir polis memuru aldığı yumruk darbesiyle yaralandı. Olaylarla ilgili olarak 9 kişi gözaltına alındı.
İznik İlçesi Selçuk Mahallesi Göl Sahil Caddesi'nde, geçtiğimiz yıl 8 Eylül akşamı yol verme tartışmasında Zeki Dursun tabancayla vurularak öldürüldü, arkadaşı Yunus Emre Akın ise yaralandı. Olayın şüphelileri Roman vatandaşlar 45 yaşındaki Rüstem D. ile oğlu 16 yaşındaki M.D. tutuklandı. Zeki Dursun'un cenazesinin kaldırılmasının ardından öfkelenen yakınları ve bazı ilçe sakinleri, Romanların yaşadığı Mahmut Çelebi Mahallesi'ne yürüyerek, burada bulunan bazı ev ve işyerlerine sopa ve taşlarla saldırdı. Büyüyen olaylar Bursa’dan gönderilen takviye polis ekiplerinin müdahalesiyle önlendi.
Cinayet zanlısı baba ile oğlunun yargılanmasına İnegöl Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlandı. Duruşma salonunda, öldürülen Zeki Dursun’un yakınları ile sanık yakınları arasında başlayan tartışma mahkeme koridorunda devam etti. Polisin müdahale ettiği grup güçlükle adliye bahçesine çıkarıldı. Bir saat süren arbede sonunda polislere saldıran 9 kişi gözaltına alınırken, bir polis aldığı yumrukla yaralandı. Polis, grubu dağıtmak için biber gazı kullandı. Gözaltına alınan 9 kişi Acil Servis'te yapılan sağlık kontrolünün ardından emniyete götürüldü. Yüzünden yaralanan polis memuru hastanede yapılan tedavisinin ardından taburcu edildi. Polis adliye çevresindeki güvenlik önlemlerini arttırarak, soruşturmaya başladı.

SA(FK/AK) (FOTOĞRAFLI)