Ergenekon Davası'ndan müebbet hapis cezasına çarptırılan Genelkurmay Eski Başkanı Emekli Orgeneral İlker Başbuğ'un tahliye talebi reddedildi.
Ergenekon Davası'ndan 2 yıldır Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan Eski Genelkurmay Başkanı Emekli Orgeneral İlker Başbuğ'un avukatı İlkay Sezer, 31 Aralık 2013 günü İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne tahliye dilekçesi sunmuştu. Talebi değerlendiren İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, İlker Başbuğ'un tahliye talebini redderek, tutukluluk halinin devamına karar verdi.
DİLEKÇEDEN
Davanın 5 Ağustos'ta karara bağlanmasının ardından Başbuğ'un "bir tedbir olarak tutukluluk halinin devamına" karar verildiğini hatırlatan Avukat Sezer, müvekkilinin yasa gereği aylık olarak yapılması gereken tutukluluk incelemesinin yapılmadığını, bu nedenle tahliye dilekçesi verdiklerini belirtmişti. İlker Başbuğ'un Yüce Divan'da yargılanması gerektiğini belirtilen dilekçede "Gelinen noktada Türk Silahlı Kuvvetlerine ve personeline yönelik asılsız iddialar ve suçlamalar yöneltildiği herkes tarafından kabul ve beyan edilmektedir. Mahkemenizin görmekte olduğu tüm davaları birleştirmeden önce görülmekte olan 2010/106 E. Sayılı davanın katılanı olarak tarafı durumunda bulunan ve tanık olarak göstermiş olduğumuz Başbakan Sayın Erdoğan'ın, günümüzde devlete, emniyete ve yargıya sızmış olduğunu beyan ettiği ve daha önce de devlet içinde devlet şeklinde nitelendirdiği konuda mahkemeniz tanık olarak beyanlarını alsaydı bugün asıl suçlular ortaya çıkarılır onların gerekçeli kararı yazılmakta olurdu" ifadelerine yer verilmişti.
(BB)