Eyyüp BURUN/GAZİANTEP, () - GAZİANTEP'te, freni boşalan kum yüklü TIR, yol kenarındaki eve çarparak devrildi. Kaza sırasında TIR'dan atlamaya çalışan ve işindeki ilk günü olduğu öğrenilen sürücü 52 yaşındaki Yusuf Karahan yaşamını yitirdi.
Kaza, sabah saatlerinde Dutluk yolu üzerinde meydana geldi. İddiaya göre; Yusuf Karahan yönetimindeki 27 AER 66 plakalı kum yüklü TIR, freni boşalınca kontrolden çıktı. Karşı şeride geçip yol kenarındaki kullanılmayan eve çarparak devrilen TIR'dan atlayarak kurtulmaya çalışan sürücü Karahan, TIR'ın altına düştü. Kazayı görenlerin haber vermesiyle olay yerine çok sayıda polis, sağlık ve itfaiye ekibi sevk edildi. TIR'la evin enkazı arasında sıkışan Karahan'ın yapılan kontrolde öldüğü tespit edildi.
Karahan'ın cesedi, olay yerindeki ilk incelemenin ardından otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu Morgu'na gönderildi.
İLK İŞ GÜNÜNDE ÖLDÜ
Kazayı haber alarak olay yerine gelen Karahan'ın yakınları ise sinir krizleri geçirerek gözyaşlarına boğuldu. Kazada kullandığı TIR'ın altında kalarak yaşamını yitiren Yusuf Karahan'ın, işe yeni başladığı ve bugün ilk defa direksiyon başına geçtiği öğrenildi.
'KAZALAR YÜZÜNDEN EVİ TERK ETTİK'
Kazanın meydana geldiği yol üzerinde evleri bulunan vatandaşlar ise yolda her gün kaza olduğunu söyleyerek yetkililerden çözüm bulunmasını istedi. Kaza sonrası büyük hasar gören evin sahibi Faik Çakıoğlu, "Burası, bizim daha önceleri kullandığımız bir evdi. Yol yapıldıktan sonra kazalar olmaya başlayınca evi kullanamaz hale geldik. Terk ettik. Rahmetli babam bu evde kalırken üzerine otomobil düştü. Onca can gidiyor burada, yazık kimse bu yola el atmıyor. Evde yaşayan insanlar olsa ölü sayısı daha da artardı" diyerek tepki gösterdi.
Kaza nedeniyle kapanan yol, 3 vincin yaklaşık 4 saatlik çalışmasının ardından TIR'ın yoldan kaldırılmasıyla tekrar trafiğe açıldı. Kazayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

EB (HK/BT) (FOTOĞRAFLI)