İZMİR’de 2008 yılında, bazı TRT çalışanları ile yakınlarının adlarına düzenlenen sahte heyet raporlarıyla, devleti binlerce lira dolandırdıkları iddiasıyla 12'şer yıl hapis cezasına çarptırılmaları istenen ve tutuksuz yargılanmaları süren 20 sanığın davası karara kaldı.
İzmir Emniyet Müdürlüğü tarafından 2008 yılında yapılan operasyonda gözaltına alınan 20 kişiden, 9'u TRT çalışanı, 5'i eczacı olmak üzere toplam 14 kişi tutuklandı. Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Mehmet Sedat Ertaş, 20 sanık hakkında dolandırıcılık suçundan dava açılması için iddianame hazırladı. Savcı, iddianamede bazı TRT çalışanlarının ve yakınlarının sağlık karnelerine ve adlarına düzenlenen sahte heyet raporlarına, hasta olmadıkları halde yüksek fiyattaki kanser ilaçları yazılarak haksız kazanç elde edildiğini belirtti. Bu yöntemle devletin binlerce lira zarara uğratıldığını vurgulayarak, 20 sanık hakkında 12'şer yıl hapis cezası istemiyle dava açtı. Yargılama aşamasında tutuklu sanıkların hepsi tahliye edildi.
İzmir 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davanın son duruşmasına tutuksuz yargılanan 9 TRT görevlisi ve yakınları, eczane sahibi D.B. ile 4 çalışanının da aralarında bulunduğu toplam 20 sanık, avukatları ile birlikte katıldı. TRT çalışanları, yakınları, eczane sahibi ile elemanları, haklarındaki dolandırıcılık suçlamasını kabul etmedi. Tüm sanıkları dinledikten sonra karar için ara veren Mahkeme Başkanı Mustafa Hakan Uğur, “Biz bu dosyayı heyette bulunan arkadaşlarımızla birlikte gece 24.00'e kadar inceledik. Kararımız aslında hazırdı, ancak haksızlıkların yaşanmaması için dosyayı son bir kez daha incelemek istiyoruz” dedi. Sanıklar ile avukatlar da mahkeme başkanının bu görüşüne katıldıklarını söyledi. Mahkeme heyeti, tutuklu sanığın bulunmadığı davanın duruşmasını, karar verilmek üzere kasım ayına erteledi.