Muvazzaf ve emekli askerler ile TÜBİTAK görevlilerinin yargılandığı 'Askeri Casusluk ve Şantaj' davasının devamı niteliğindeki 'ikinci
Askeri Casusluk' davası karara bağlandı. İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi, 5 sanığın beraatine karar verdi.
İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya sanıklardan sadece Yıldırım Kahraman katıldı. Diğer sanıklar Yahya Sezer, Rüstem Altundaş, Halil Can Akince ve Ramazan Boz ise duruşmaya gelmedi. Davayı karara bağlayan Mahkeme Heyeti, deniz subaylar Yahya Sezer, Rüstem Altundaş ve Halil Can Akince'nin "yasaklanan bilgileri temin etmek", sanıklar deniz subaylar Yıldırım Kahraman ve Ramazan Boz'un "yasaklanan bilgileri temin etme ve devletin güvenliğine ilişkin bilgileri temin etme" suçlarından beraatine karar verdi. Mahkeme sanıkların suçta kast ve kusurunun bulunmadığını vurguladı.
1 YILDAN 11 YILA KADAR DEĞİŞEN CEZALAR İSTENİYORDU
İddianamede, şüpheli askerler Yahya Sezer'in Gölcük'teki evindeki CD ve DVD'lerde 535 adet, Rüstem Altundaş'ın evinde 383, Halil Can Akince'nin evinde 7 bin 654, Ramazan Boz'un evinde 6 bin 39, Yıldırım Kahraman'ın evinde ise 3 bin 21 adet açıklanması yasaklanan ve niteliği itibariyle gizli kalması gereken belge ele geçirildiği belirtiliyordu. Şüphelilerden Ramazan Boz'da 153, Yıldırım Kahraman'da ise 2 adet devletin güvenliğine ilişkin belgenin ele geçirildiği anlatılan iddianamede şüpheliler Ramazan Boz ve Yıldırım Kahraman'ın "yasaklanan bilgileri temin etmek ve devletin güvenliğine ilişkin bilgileri temin etmek" suçlarından 4 yıldan 11 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları isteniyordu. Şüpheliler Yahya Sezer, Rüstem Altundaş ve Halil Can Akince'nin de "yasaklanan bilgileri temin etmek" suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları talep ediliyordu.
(BB)