İZMİR’in Karşıyaka İlçesi’nde, 21 No’lu Evin Leblebicioğlu Aile Sağlığı Merkezi yanındaki otoparkta uzun süredir park halinde bulunan bir otomobilde başlayan yangın, hızla büyüyerek yandaki diğer otomobile sıçradı. Park halindeki bir başka otomobile de zarar veren yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü.
Bahçelievler Semti, Yaşar Aksoy Sokak’taki 21 No’lu Evin Leblebicioğlu Aile Sağlığı Merkezi’nin bitişiğinde bulunan otoparkta, park halindeki 35 KFJ 66 plakalı otomobil, dün öğle saatlerinde henüz bilinmeyen bir nedenle yanmaya başladı. Hızla büyüyen alevler hemen yanda bulunan 35 CEL 17 plakalı otomobile sıçradı. Alevler metrelerce yükseldi. Yangını görenler polis ve itfaiye ekiplerine haber verdi. Alevler uzun süredir park halinde bulunan iki otomobili küle çevirdi. Yangın nedeniyle 35 ENB 40 plakalı otomobil de zarar gördü. Karşıyaka Katlı Pazaryeri’nin de otoparkı olarak kullanılan alandaki yangına, itfaiye ekipleri müdahale etti. Alevler otoparktaki diğer araçlara sıçramadan söndürüldü.
BÜYÜK PANİK YAŞANDI
Sağlık merkezinde bulunanlar yangın sırasında büyük panik yaşadı. Bu sırada yoldan geçen bir kişi tarafından saniye saniye görüntülenen yangının, semt pazarının olduğu gün meydana gelmemesi olası faciayı önledi. Binlerce insanın alışveriş yaptığı semt pazarının boş olması ve onlarca aracın park edildiği otoparkta az sayıda araç bulunması yangının büyümesini de önledi.
Olayla ilgili soruşturma başlatan polisin, otomobil sahiplerine ulaşmaya çalıştığı öğrenildi. Yangının kesin çıkış nedeninin belirlenmesi için bilirkişinin incleme yapacağı belirtildi.