KASTAMONU'da kumar borcu nedeniyle tartıştıkları 4 kişiden 2'sini tabancayla öldürüp 2'sini yaralayan 57 yaşındaki Selahattin  ve 53 yaşındaki Orhan Abdioğlu kardeşler, 2'şer kez ömür boyu ve 21'er yıl hapis cezasına çarptırıldı.
18 Haziran 2011'de Kastamonu Merkez Kuyudibi mevkiinde bir kıraathanede meydana gelen olayda Selahattin ve Orhan Abdioğlu ile 4 kişi arasında kumar borcu nedeniyle kavga çıktı. İki kardeş, Murat Kayıkçı ve Hüsnü Makberoğlu'nu tabanca ile öldürürken, Cüneyt Kayıkçı ve İrfan Çolakoğlu'nu yaraladı. İki kardeş Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 2'şer kez ömür boyu hapis ve 21 yıl hapis cezası ile cezalandırıldı.
YARGITAY BOZDU, MAHKEME KARARINDA DİRENDİ
Yargıtay 1'nci Ceza Dairesi, Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesi'nin sanıklara verdiği 2'şer kez ömür boyu ve 21'er yıl hapis cezası kararını, tahrik hükümlerinin uygulanıp uygulanmayacağının yeniden değerlendirilmesi gerekçesiyle bozdu. Yargıtay'ın kararı üzerine bugün görülen duruşmaya sanıklar Selahattin Abdioğlu ve Orhan Abdioğlu, Bolu Ceza İnfaz Kurumu'ndan video konferans sistemiyle katıldı. Selahattin Abdioğlu, borcunun kumarla ilgisi olmadığını, ticari hayatıyla ilgili olduğunu söyledi. Orhan Abdioğlu ise ağabeyinin 4 bin lira borcunu ödeyip senedini aldığını, olayla başka bir bağlantısının bulunmadığını ileri sürdü.
Mahkeme, daha önceki kararında olduğu gibi sanıklara, Murat Kayıkçı ve Hüsnü Makberoğlu'nu öldürmekten 2'şer kez ömür boyu, İrfan Çolakoğlu ve Cüneyt Kayıkçı'yı öldürmeye teşebbüsten de toplam 21'er yıl hapis cezası verdi.

ÖT (EE/RT)