ŞEHİT POLİS İÇİN CENAZE TÖRENİ Diyarbakır'da dün akşam evinin önünde kurşunlanarak şehit edilen İstihbarat Şube Müdürlüğünde görevli polis memuru Ali Kızıloğlu için Emniyet Müdürlüğü'nde cenaze töreni düzenlendi. Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Nejat Özdemiroğlu, İstihbarat Daire Başkanı Engin Dinç, Vali Mustafa Cahit Kıraç, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Necdet Güngör, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Emniyet Müdürü Halis Böğürcü, polisler ve şehidin yakınları katıldı.  DİYARBAKIR'IN HUZURUNU BOZAMAZLAR Törende konuşan Diyarbakır Emniyet Müdürü Halis Böğürcü, şehit polis memuru Kızıloğlu'nun acısını yüreklerinde hissettiklerini belirterek, olayın sebebi ve kimin yaptığı hususundaki çok yönlü çalışmaların devam ettiğini söyledi. Böğürcü şöyle konuştu. "Bu menfur ve hain saldırılar Diyarbakır'ı ve ülkemizi yıldırmayacak hatta daha çok cesaretlendirecektir. Herkesin bu tür hadiselerin Diyarbakır ve ülkemize ne kadar zarar verdiğini anlamaya ve bunlara tavır almaya ve dik durmaya davet ediyorum. Diyarbakır'ın huzur ve güven ortamından rahatsız olan, sevmeyen  bu tür davranışları sergileyenlerin amaçlarına hiçbir zaman ulaşamayacaklarını bir kez daha vurgulamak isterim." SAVCI ADAYI AĞABEY, POLİS ÜNİFORMASI GİYDİ Kızıloğlu'nun yakınları güçlükle ayakta dururken, şehidin arkadaşları sakinleştirdi. Şehit kardeşinin çevik kuvvet üniformasını giyen savcı adayı Muhammet Bestami Kızıloğlu sık sık kardeşinin göğsünde bulunan fotoğrafı öperek gözyaşlarına boğuldu. Polis kardeşinin şehit olması nedeniyle yarın yapılacak olan sınava da katılmayacağı öğrenilen savcı adayı Muhammet Bestami Kızıloğlu'nu Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz sakinleştirirken, hazır bekletilen ambulansa bindirdi. Bu sırada şehit Kızıloğlu'nun savcı adayı ağabeyi Muhammet Bestami Kızıloğlu, başsavcı Ramazan Solmaz'a "Başsavcım ne olur onların yargılarını her şeyini bana bırakın" diyerek gözyaşlarına boğuldu.
Ambulansa alınan ağabey Kızıoğlu'na sağlık ekipleri müdahale ederken, şehit polis Kızıloğlu'nun ambulanstan alınan cenazesi arkadaşlarının omuzunda katafalka bırakıldı. Özgeçmişi okunan şehit Kızıloğlu'nun 2013 yılında Diyarbakır'da göreve başladığı belirtilirken, Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğünden 1 ay önce İstihbarat Şube Müdürlüğüne geçtiği ifade edildi.  DEFALARCA FOTOĞRAFINI ÖPTÜ Duaların okunduğu törende şehidin savcı adayı ağabeyi kardeşinin cenazesine doğru koşarak fotoğrafını defalarca öperken, cenazenin yanından güçlükle uzaklaştırıldı. Şehit polis memuru Kızıloğlu daha sonra ambulansa alınarak memleketi Hatay'ın Kırıkhan ilçesine uğurlandı.  BU EYLEMİ GERÇEKLEŞTİRENLERİ HAİN İLAN EDİYORUM  Vali Mustafa Cahit Kıraç, şehit polisin yakınlarına baş sağlığı diledikten sonra beraberindekilerle birlikte Diyarbakır Polis evine geçti. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Vali Kıraç, son iki günde iki polisin şehit olduğunu belirterek, "Bu eylemi gerçekleştirenleri hain olarak ilan ediyorum ve bu şer güçler bu ülkenin birliğini, bütünlüğünü hiçbir zaman bozmadılar, bozamayacaklar. Çünkü biz bin yıldır bu coğrafyada kardeşliğimizi, insanlığımızı, insanlarla olan ilişkilerimiz hep insan memnuniyeti üzerine kurmuş bir ülke ve milletiz.  Acımız büyük milletimize ve emniyet teşkilatımıza başsağlığı diliyorum.  En kısa zamanda faillerin bulunarak adalet karşısına çıkartılmasını da huzurlarınızda ifade ediyorum" dedi. DİYARBAKIRLILARI BU OLAYI TAVIR ALMAYA DAVET EDİYORUM İki olayda kullanılan silahın aynı olup olmadığı ve bağlantısı bulunup, bulunmadığı sorusuna Vali Kıraç şöyle cevap verdi.  "Araştırıyoruz, şu an için iki olay arasında bir bağ olup olmadığını söylemem ama iki hadise de çok yeni elimizde yeterli deliller var. Özellikle ikinci hadiseyle ilgili arkadaşlarımız çalışıyor. İnşallah kısa sürede onların hepsini açıklarız. Şu an savcılık ve adli aşama devam ediyor. Deliller elde arkadaşlarımız çalışmalarını tamamlasın sonra açıklayalım. Ama bu bir hain saldırıdır, sapıklıktır bu, onu söyleyeyim. Diyarbakır olarak bunu hep beraber kınamamız lazım. Diyarbakır'daki sivil toplum örgütlerini ve gerçek Diyarbakırlıları bu tür hadiselerde tavır almaya bende davet ediyorum. Kan akıtarak, kavga edilerek sorunlar çözülmez, barış insanlıkla, kardeşlikle olur. İnşallah bu sağlanacaktır. Bu olayı gerçekleştirenler kargaşa yaratmak isteyenler, ortamı bulandırmaya çalışanlardır. Diyarbakırlılar mutlaka bu olaydan da üzüntü duyuyordur."
Bu sabah Diyarbakır Valiliğinde yapılan olağanstü toplantıya Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Nejat Özdemiroğlu ve İstihbarat Daire Başkanı Engin Dinç'in de katıldığı öğrenildi.    FOTOGRAFLI