Murat DELİKLİTAŞ / İstanbul

Beyoğlu Tünel'de İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) ile Memur Sendikaları Konfederasyonu (MEMUR-SEN) öncülüğünde bir araya gelen çeşitli sivil toplum örgütlerine üye yüzlerce kişi, İsrail'in Gazze operasyonunu protesto etti. Filistin ve Türk Bayrakları ile Tünel'den Galatasaray'a kadar kortej halinde yürüyen grup üyeleri, “Katil İsrail hesap verecek" yazılı pankart açtı. Eylemciler sık sık “Katil İsrail hesap verecek", “Her yer Filistin, hepimiz Filistinliyiz" ve “Katil İsrail Filistin'den defol" şeklinde slogan attı.

İHH BAŞKANI BÜLENT YILDIRIM: “İSRAİL MALLARINI BOYKOT EDİN"

Galatasaray Meydanı'na kadar tekbirler eşliğinde yürüyen grup adına İHH Başkanı Bülent Yıldırım bir basın açıklaması yaptı. Yıldırım, şunları söyledi:

“Gazze'deki, Filistin'deki kardeşlerimize destek vermek için buradayız. Gazze'nin yalnız olmadığını şu kalabalık ile gösterdiniz. Türkiye'nin her yerinde şu an İsrail karşıtlığı için gösteriler yapılıyor. İsrail de bu arada acımasızca bombalar yağdırıyor. Korkak İsrail çocukları vuruyor, çocukları. Biz gördük. İHH olarak Gazze'nin içindeyiz. İHH olarak Gazze'nin içinde kalacağız. Filistin özgürleşinceye kadar kalacağız. Asla korkmayacağız. Hepinizin huzurunda, bütün yardım kuruluşlarını da Gazze'de şube açmaya davet ediyorum. Bütün STK'ları, bütün siyasi partileri, bütün tüccarları Gazze'ye davet ediyorum. Şimdi size bir müjde vermek istiyorum. Bu İsrail var ya, ikide bir 'Kara harekatı yapacağız' diyor. Onlar yapmadan, HAMAS yaptı. Bugün iki tane birliği İsrail'e girdi. Şimdi Türkiye halkına, siyasetçilere, iktidara ve bütün dünyaya çağrımız şudur: İsrail ile bütün ilişkileri kesin. Sayın Başbakan'ın dediği gibi, normalleşme değil, bunlara selam bile verilmez. Mavi Marmara'dan sonra İsrail ile ticaret artmış. Ey tüccarlar, hangi yüzle İsrail ile iş yapıyorsunuz? Siz de mi çocuk katilisiniz? Bütün İsrail mallarını boykot edin. İsrail'e destek veren tüm şirketleri boykot edin. İsrail halkı Filistinliler vurulunca sevinç çığlığı atıyor. Sonra da turist olarak Türkiye'ye geliyorlar. Türkiye ile İsrail arasında turist geliş-gidişlerini de reddediyoruz. İsraillilerin gelmesini kabul etmiyoruz. Bu İsrailli katiller için çıkarılan kırmızı bültenin de İnterpol'e gönderilmesini istiyoruz."

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu da, “Çok kıymetli Filistin dostları, ninnilerle uyutulması gereken yavrularımızın kurşunlarla susturulduğu bir tabloyu kabul etmediğimiz için buradayız" dedi.

Grup, yapılan konuşmaların ardından olaysız şekilde dağıldı.

 

(FOTOĞRAFLI)